Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Cigicsikkmentes Budapest februártól a BKK Zrt. támogatásával

Cigicsikkmentes Budapest februártól felszólítással összesen 51 citylight plakát került kihelyezésre a budapesti tömegközlekedési megállókba a BKK Zrt. jóvoltából.

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány által meghirdetett Cigicsikkmentes február kihívás követően a cigicsikkek okozta hulladékprobléma és azok környezetszennyező mivolta belekerült a köztudatba.

Köszönhető mindez az országos sajtó figyelme felkeltésének és a lakosság széles körű tájékoztatásának. A környezetvédelmi szervezet a februári kihívása részeként nem csak a cigicsikkek okozta hulladékproblémára és annak megoldásaira akarja felhívni a figyelmet, hanem a leginkább érintett állami szervezeteket is szeretné bevonni a probléma orvoslásába.  Elsőként a Budapesti Közlekedési Központ a JÖN Alapítvány által készíttetett figyelemfelkeltő plakátok kihelyezésével járult hozzá Budapest cigicsikkmentes közlekedési megállóinak megvalósításához.

Az 51 cigicsikkmentes citylight plakát egyike az Örs vezér terén látható. A fotót egyik kedves olvasónk küldte ma reggel.

Az 51 cigicsikkmentes citylight plakát egyike az Örs vezér terén látható. A fotót egyik kedves olvasónk küldte ma reggel.

A történet itt még nem áll meg. Hamarosan a februári kihíváshoz újabb állami részvevők csatlakozhatnak.

A BKK Zrt.-nek köszönjük a program támogatását, a plakátok és plakáthelyek biztosítását. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen nyitott állami szervezetre találtunk bennük.

Bízunk benne, hogy a cigicsikkmentes Budapest nem csak egy álom. Mindez rajtunk lakosokon múlik, hiszen minden fejben dől el.

Cigicsikkmentes február kihívás kiemelt alternatívái

A Cigicsikkmentes február nyomtatóbarát verziója letölthető innen.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek