Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Ellend község szőlőhegye szemétdombbá vált

Ellend község szőlőhegyét sokan nagyon, de nagyon rosszul értelmezik, mivel szó szerint illegális hulladéklerakó helyként használják.

Ez egyben a Baranya megyei település első bejelentése is, ami egy tipikus külterületi szemétdombot mutat be. Egy ilyen hulladéklerakat kitakarítása komoly összegekbe kerül általában az illetékes önkormányzatok számára.

A területet elöntötte a kommunális és építési hulladék is.

A területet elöntötte a kommunális és építési hulladék is.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok és környezetvédők! Baranya megyében Ellend község szőlőhegyén illegális szemétlerakót találtunk! Ott vettünk nemrég présházat és mikor megyünk felfelé elég undorító látvány fogad! Régebben ez a terület vályogvetőké volt és ide hordjak a szemetet,  törmelék, hűtő, műszaki cikkek,  papír hulladék stb.  Többször kotortak már rá földet, újra és újra gyűlik több méter mélyben lehet és szennyezi a vízbázist!  Kérem segítsenek felszámolni! Üdvözlettel, a bejelentő.”

A bejelentés időpontja: 2019.02.17.

Hulladék jellege: kommunális, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 46.0550025 18.3717434

Ellend község szemétdombjának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek