Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Brutális szeméttelep Soroksár bevásárlóközpontjánál

Brutális szeméttelep Soroksár bevásárlóközpontja mellett a Szentlőrinci út vonalában, az M5 autópálya alatt. Ezt nem a szél hordta össze, ezt idehordták.

Ez az újabb bejelentés Budapest XXIII. kerületéből arról szól, hogy a fogyasztói társadalmunkat jelképező bevásárlóközpontok árnyákéban a hulladékhegyek nőhetnek, illegálisan. A terület kiterjedése hatalmas, amire hatalmas mennyiségű több száz tonnányi hulladékot hordhattak ki az utóbbi hónapokban, években.

A terület földútját elönti a mocsok, a mindent beborító szemét. Háttérben a soroksári bevásárlóközpont.

A terület földútját elönti a mocsok, a mindent beborító szemét. Háttérben a soroksári bevásárlóközpont.

Biztosak vagyunk benne, hogy az illetékes szervek tisztában vannak a kialakult hulladékproblémával, amivel mindennap farkasszemet néznek, de megoldás vélhetően anyagi okok miatt nincs. Továbbá a terület lehet magánterület, ami tovább bonyolíthatja a helyszín takarításának a megoldását. A honlapunkra a környékről már több alkalommal kaptunk bejelentéseket, de még erről a területről követlenül nem. Bízunk benne, hogy a bejelentés hatására valami csak-csak elindul a terület rekultivációját illetően.

Nézzük mi van itt: építési, építési, építési, építési, építési hulladék.

Nézzük mi van itt: építési, építési, építési, építési, építési hulladék.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Budapest XXIII. kerület Soroksár M5 bevásárlóközpontok környezete egy összefüggő illegális hulladéklerakó. A csatolt térképen jelöltem a legkritikusabb szakaszokat: szentlőrinci út Porsche M5, KFC étterem, Europcar résszel szemben a zöldterület egy összefüggő szeméthalom. Roncsautó is van a területen.

Kanapé az árokban mit keres ez itt?

Kanapé az árokban mit keres ez itt?

Koordináták: Gubacsipuszta, Budapest 47.424108, 19.156040

A bejelentő által szerkesztett térkép. / Fotó: Google Maps

A bejelentő által szerkesztett térkép. / Fotó: Google Maps

Az M5 autópálya felett áthaladva a felüljárón a másik oldalon a Tescoval szemben az út mentén ismét összefüggő szeméthalom, végig ahogy az autópálya felhajtó út kanyarodik fel az autópálya felé. Ezt a részt is jelöltem a csatolt térképen.

Koordináták: Gubacsipuszta
Budapest 47.421348, 19.148357″

A bejelentés időpontja: 2019.03.10.

Hulladék jellege: elektronikai, elektromos, veszélyes, kommunális, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.424108, 19.156040

A soroksári brutális szeméttelep helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek