Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kegyeletsértő állapotok az Új köztemetőben - Hulladekvadasz.hu

Kegyeletsértő állapotok az Új köztemetőben

Kegyeletsértő állapotok az Új köztemetőben – ezzel a címmel ellátott bejelentést kaptuk a minap egy kőbányai hulladékvadászunktól. Mindenesetre elgondolkodtató.

A bejelentésben három helyszín látható:

  • Egyik a bontott sírköveket depünáló helyszín,
  • a másik a temetőben keletkező zöldhulladék lerakat,
  • továbbá a temető egyik sírkerti része.

Mindhárom helyszínről készült kép elgondolkodtató. Az első azért, mert a bontott sírkövek közé egyéb, ne a temetőbe illő hulladék is található, továbbá a második helyszínen, ahol a zöldhulladék keveredik a műanyag zacskókkal. Ez még nem lenne elég, akkor a temető egyik szegletén illegális szemétkupac található. A bejelentő csupán ezért érzi úgy, hogy kegyeletsértőek azok az állapotok, amit a bejelentésben közölt számunkra.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A napokban látogattam meg a rákoskeresztúri Új köztemető 301. parcellájában lévő emlékhelyet. Visszafelé sétáltam a temető bejáratáig, és sajnos egy-két helyen eléggé megdöbbentem a látottakon. Hogy a temető környéke szemetes, az nem újdonság. Viszont hogy a temetőben magában is van szemét lerakva, azon meglepődtem: több helyen láttam olyan hulladékot, ami egyáltalán nem a temetői tevékenységből származik.

Íme, így keveredik a zöldhulladék a műanyaghulladékkal.

Íme, így keveredik a zöldhulladék a műanyaghulladékkal.

A temető keleti részén van egy terület (266-268. parcellák), ahol az elszáradt virágokat, koszorúkat gyűjtik. Sajnos ahogy a fotó is mutatja, egyéb hulladék is felbukkan ezen a részen. Az északi részen a lebontott sírok anyagát tárolják, de vajon a WC csésze hogy kerül a lebontott sírkövek mellé?

Bontott sírkövek legális hulladéklerakata és a mellé hordott fürdőszobai kellékek (például wc ülőke).

Bontott sírkövek legális hulladéklerakata és a mellé hordott fürdőszobai kellékek (például wc ülőke).

Ami még döbbenetesebb, hogy néhol egészen a sírokig ér az illegálisan oda hordott hulladék, így például a harmadik képen szereplő sír mellett két műanyag bili is díszelgett.

Az elhunytakat is megilleti a tisztelet. A szemetelőknek semmi se szent?

Az elhunytakat is megilleti a tisztelet. A szemetelőknek semmi se szent?

Egyszerűen nem értem, hogy egy temetőbe, ami egy kerítéssel körülvett, őrzött, éjszakára bezárt objektum, hogyan lehet ilyen mennyiségű hulladékot bevinni. A kapunál elvileg minden autót megállítanak (a behajtás fizetős), akkor talán a kerítésen át jutnak be a szemetelők?

Mondjuk ez elképzelhető, mert néhol elég rossz a kerítés állapota, a környék pedig kihalt és dzsungeles. De talán be kellene kamerázni az eldugottabb részeket is, megjavítani a kerítést, illetve eltakarítani a szemetet… Azt még értem, hogy a virágokat, illetve az elbontott sírköveket a temető területén tárolják, bár egyik sem szép látvány. Viszont akkor jobb lenne ezeket elzárt területeken tárolni, hogy egyrészt ne lássák a temetőlátogatók, másrészt ne vonzzák a szemetelőket a mellékelt fotók szerint. Köszönöm, ha továbbítjátok a bejelentést.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.31.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag hulladék.

Helyszín/GPS: 47.473143, 19.200137

[codepeople-post-map]

Az Új köztemető úgynevezett kegyeletsértő állapotok helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékeseknek.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...