Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

E-hulladék századunk új “szemete” | DunaTv

Az E-hulladék századunk új szemetének is nevezik, hiszen az egy idei ENSZ-jelentés szerint egy évben 50 millió tonna E-hulladék keletkezik a Földön.

A Duna Televízió Család-barát műsorának a témája volt az elektronikai és elektromos hulladék és azt övező hulladékprobléma. Szebenyi Péter és a műsor riportere, Zakar Ádám egy helyszíni terepszemlét tartott a zuglói Francia és Mogyoródi út sarkán.

Zakar Ádám és Szebenyi Péter helyszíni terepszemlén. / Fotó: MTVA

Zakar Ádám és Szebenyi Péter helyszíni terepszemlén. / Fotó: MTVA

A műsorban bemutatott illegális hulladéklerakás hemzsegett az e-hulladéktól, ami ebben az esetben veszélyes hulladék kategóriájába tartozik. Ennek az oka, hogy olyan alkotóelemeket tartalmaz, amik súlyosan szennyezhetik a környezetet, ha azok kikerülnek a környezetbe. Az adásban szereplő helyszínt azóta bejelentették a honlapunkon, amiben már jól látható, hogy a közlekedésre is veszélyt jelentenek a kialakult állapotok.

Illegális hulladéklerakás a zuglói Francia úton. / Fotó: MTVA

Illegális hulladéklerakás a zuglói Francia úton. / Fotó: MTVA

A tudatformálásnak meghökkentő formái is vannak – mondta el Zakar Ádám a JÖN Alapítvány által szervezett Rage Roomról, amit a PlayIT-n rendeztek meg.

A JÖN Alapítvány rage room-ja. / Fotó: MTVA

A JÖN Alapítvány rage room-ja. / Fotó: MTVA

A Család-barát magazin visszanézhető ide kattintva, ahol Szebenyi Péter elmondta, hogy az e-hulladék az ipar számára értékes másodnyersanyag.

Szebenyi Péter, környezetvédelmi influencer, aki elmondta, hogy az E-hulladék századunk új "szemete". / Fotó: MTVA

Szebenyi Péter, környezetvédelmi influencer, aki elmondta, hogy az E-hulladék századunk új “szemete”. / Fotó: MTVA

Egyértelmű, hogy ma már az e-hulladék századunk egyik legnagyobb problémájára. 

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek