E-hulladék századunk új “szemete” | DunaTv

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Az E-hulladék századunk új szemetének is nevezik, hiszen az egy idei ENSZ-jelentés szerint egy évben 50 millió tonna E-hulladék keletkezik a Földön.

A Duna Televízió Család-barát műsorának a témája volt az elektronikai és elektromos hulladék és azt övező hulladékprobléma. Szebenyi Péter és a műsor riportere, Zakar Ádám egy helyszíni terepszemlét tartott a zuglói Francia és Mogyoródi út sarkán.

Zakar Ádám és Szebenyi Péter helyszíni terepszemlén. / Fotó: MTVA

Zakar Ádám és Szebenyi Péter helyszíni terepszemlén. / Fotó: MTVA

A műsorban bemutatott illegális hulladéklerakás hemzsegett az e-hulladéktól, ami ebben az esetben veszélyes hulladék kategóriájába tartozik. Ennek az oka, hogy olyan alkotóelemeket tartalmaz, amik súlyosan szennyezhetik a környezetet, ha azok kikerülnek a környezetbe. Az adásban szereplő helyszínt azóta bejelentették a honlapunkon, amiben már jól látható, hogy a közlekedésre is veszélyt jelentenek a kialakult állapotok.

Illegális hulladéklerakás a zuglói Francia úton. / Fotó: MTVA

Illegális hulladéklerakás a zuglói Francia úton. / Fotó: MTVA

A tudatformálásnak meghökkentő formái is vannak – mondta el Zakar Ádám a JÖN Alapítvány által szervezett Rage Roomról, amit a PlayIT-n rendeztek meg.

A JÖN Alapítvány rage room-ja. / Fotó: MTVA

A JÖN Alapítvány rage room-ja. / Fotó: MTVA

A Család-barát magazin visszanézhető ide kattintva, ahol Szebenyi Péter elmondta, hogy az e-hulladék az ipar számára értékes másodnyersanyag.

Szebenyi Péter, környezetvédelmi influencer, aki elmondta, hogy az E-hulladék századunk új "szemete". / Fotó: MTVA

Szebenyi Péter, környezetvédelmi influencer, aki elmondta, hogy az E-hulladék századunk új “szemete”. / Fotó: MTVA

Egyértelmű, hogy ma már az e-hulladék századunk egyik legnagyobb problémájára. 

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: