Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Elstartolt a szívószálmentes augusztus 2019-ben is! - Hulladekvadasz.hu

Elstartolt a szívószálmentes augusztus 2019-ben is!

A szívószálmentes augusztus 2019-ben ismét megrendezésre kerül a Felelős Gasztrohős Alapítvány szervezésében. Csatlakozz te is a kampányhoz!

Ki ne látta volna a műanyag szívószáltól fuldokló tengeri teknőst vagy a többi horrorisztikus képet, amiken vadon élő állatok sorozatos pusztulása látható. Minden esetben az volt a gond, hogy az állatok élelemnek nézték és megették a felelőtlenül eldobált műanyag szívószálat. Ha ez ellen tenni akarsz, akkor a tiéd a terep augusztusban. Ez egy apró lépés, de évről évre milliókat mozgat meg Hazánkban is.

A szívószálmentes augusztus 2019-es plakátja. / Fotó: gasztrohos.hu

A szívószálmentes augusztus 2019-es plakátja. / Fotó: gasztrohos.hu

A gasztróhősök facebook oldalán az alábbi felhívás olvasható az augusztusi szemléletformáló kampányról:
„Indul a Szívószálmentes Augusztus! Sokat gondolkoztunk azon, idén is megrendezzük-e kampányunkat, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy ez csak egy apró lépés és a műanyagszennyezés, klímaváltozás problémája érzékelhetően egyre nagyobb. Azonban tapasztalataink azt mutatják, vannak olyanok, akik még nem tették meg az első lépéseket a környezettudatosság útján, nekik jó kezdés lehet egy szívószálmentes hónap. Titeket pedig, akik már igazán „zölden” éltek, arra kérünk, meséljetek erről minél több ismerősötöknek, osszátok meg furán néző felszolgálóval, pultossal, boltos nénivel, bácsival szomszéddal, hiszen az összefogás ereje nagyon fontos.”

Korábbi cikkeink a műanyag szívószállal kapcsolatban ide kattintva elérhetőek.

A kampány egyértelmű célja, hogy minden esetben kerüljük el a műanyag szívószálak használatát. Viszont az Európai Unió vezetői 2019-ben elfogadtak egy törvényt, amely szerint minden könnyen pótolható egyszer használatos műanyag terméket betiltanak. Erről az alábbi videóból lehet tájékozódni: Műanyag termékek, amiktől elbúcsúzhatunk 2021-től!

Bízunk benne, hogy a kampány az eddigieknél is több emberhez jut el. Sőt, ezenfelül minél több felelősséget vállalni képes vendéglátói egység vált műanyagról papír alapú szívószálra.

A szívószálmentes augusztus 2019-ben is egy apró tetten múlik: Ne kérj műanyag szívószálat a poharadba!

Forrás: Felelős Gasztróhősök facebook oldal.

You may also like...