Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gyilkos a levegő Debrecenben | Szmogriadó - Hulladekvadasz.hu

Gyilkos a levegő Debrecenben | Szmogriadó

Gyilkos a levegő Debrecenben, avagy olyan rossz a levegő, hogy a város vezetése elrendelte a szmogriadó tájékoztató fokozatát.

Ezt minden esetben akkor rendelik el, amikor kimondottan káros a szabad levegőn hosszú, de még rövid időt is eltölteni.

Az MTI -n megjelent közlemény szerint Debrecen polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A hajdú-bihari megyeszékhelyen a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Egészségtelen levegő szedi áldozatait

Egészségtelen levegő szedi áldozatait

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester közleményben kérte a lakosságot, hogy a légszennyezettség további romlását megakadályozandó, kerüljék a személygépjárművek – főként a dízelüzeműek – használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy menjenek gyalog. A fűtésnél, amennyiben lehetőségük van rá, a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

A hulladékégetés káros hatásairól szóló cikkünk ide kattintva elérhető.

A szmogriadó értelmében Debrecen közigazgatási területén tilos a kerti hulladék (avar, fanyesedék) és a lábon álló növényzet (tarló) nyílt színi égetése. A polgármester arra is felhívta a lakosság figyelmet, hogy a napokban – saját és környezetük egészsége érdekében – tartózkodjanak mindenféle nyílt színi tűzgyújtástól.

Ha égeted az avart, akkor saját magadat is károsítod!

Ha égeted az avart, akkor saját magadat is károsítod!

A magas szállópor-koncentráció miatt különösen veszélyeztetettek a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek. Az említett személyeknek azt javasolják, hogy kerüljék a szabadban való tartózkodást, illetve déli órákban szellőztessenek.

Ne égess, komposztálj!

Ezért ajánljuk figyelmébe mindenki számára a JÖN Alapítványunk őszi kampányát, amiben az avar-és zöldhulladék égetésének az egészségügyi kockázataira hívjuk fel a figyelmet.

A levegő minőségének a romlása hosszú távon betegségeket idézhet elő, ami szó szerint gyilkos állapotokat idézhet elő.

Forrás: MTI

You may also like...