Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Gyilkos a levegő Debrecenben | Szmogriadó

Gyilkos a levegő Debrecenben, avagy olyan rossz a levegő, hogy a város vezetése elrendelte a szmogriadó tájékoztató fokozatát.

Ezt minden esetben akkor rendelik el, amikor kimondottan káros a szabad levegőn hosszú, de még rövid időt is eltölteni.

Az MTI -n megjelent közlemény szerint Debrecen polgármestere vasárnap elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A hajdú-bihari megyeszékhelyen a szálló por (PM10) légköri koncentrációjának 24 órás átlagértéke két egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

Egészségtelen levegő szedi áldozatait

Egészségtelen levegő szedi áldozatait

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester közleményben kérte a lakosságot, hogy a légszennyezettség további romlását megakadályozandó, kerüljék a személygépjárművek – főként a dízelüzeműek – használatát, lehetőség szerint utazzanak tömegközlekedéssel, kerékpárral, vagy menjenek gyalog. A fűtésnél, amennyiben lehetőségük van rá, a szilárd tüzelés helyett a gáztüzelést részesítsék előnyben.

A hulladékégetés káros hatásairól szóló cikkünk ide kattintva elérhető.

A szmogriadó értelmében Debrecen közigazgatási területén tilos a kerti hulladék (avar, fanyesedék) és a lábon álló növényzet (tarló) nyílt színi égetése. A polgármester arra is felhívta a lakosság figyelmet, hogy a napokban – saját és környezetük egészsége érdekében – tartózkodjanak mindenféle nyílt színi tűzgyújtástól.

Ha égeted az avart, akkor saját magadat is károsítod!

Ha égeted az avart, akkor saját magadat is károsítod!

A magas szállópor-koncentráció miatt különösen veszélyeztetettek a légúti betegségben szenvedők, az idősek és a kisgyermekek. Az említett személyeknek azt javasolják, hogy kerüljék a szabadban való tartózkodást, illetve déli órákban szellőztessenek.

Ne égess, komposztálj!

Ezért ajánljuk figyelmébe mindenki számára a JÖN Alapítványunk őszi kampányát, amiben az avar-és zöldhulladék égetésének az egészségügyi kockázataira hívjuk fel a figyelmet.

A levegő minőségének a romlása hosszú távon betegségeket idézhet elő, ami szó szerint gyilkos állapotokat idézhet elő.

Forrás: MTI

Többféle témában: Komposztálás, zöld marketing, környezetvédelem és IT, cégzöldítés. Kattints a képre a részletekért.

Többféle témában: Komposztálás, zöld marketing, környezetvédelem és IT, cégzöldítés. Kattints a képre a részletekért.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek