Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Brutális hulladékhegyek egy drón szemével - Hulladekvadasz.hu

Brutális hulladékhegyek egy drón szemével

Brutális hulladékhegyek szinte bárhol előfordulhatnak a világon, így Magyarországon is. Az ember alkotta tájsebek a levegőből még brutálisabban néznek ki.

Az évek alatt olyan helyszíneken tartottunk drónos terepszemléket, mint Zugló, Veresegyház, Rákosmente, Soroksár vagy éppen Százhalombatta, de a kőbányai Terebesi erdőben is jártunk.

A felvételek különlegessége az, hogy ha a világon nem is, de Magyarországon mi voltunk az elsők, akik drónnal illegális hulladéklerakásokat videóztak le.

A rákosligeti szőlőhegy hulladékkal terhelt és gyakorta felgyújtott épületei. / 2017.04.

A rákosligeti szőlőhegy hulladékkal terhelt és gyakorta felgyújtott épületei. / 2017.04.

A most következő felvételeken látható helyszíneken tapasztalható állapotok a terepszemléink hatására szép számmal oldottak meg.

A legtöbb esetben a kialakult állapotokról nem is tudtak az illetékesek.

A bejelentéseknek köszönhetően a hulladékproblémák hamar pár hetes átfutási idővel megoldódtak. Volt olyan helyszín is, ahol nem csak a hulladék lerakása, hanem annak elégetése okozott komoly környezetszennyezési problémát.

A veresegyházi hulladékégetés helyszíne. A felvétel hatására a probléma megoldódott.

A veresegyházi hulladékégetés helyszíne. A felvétel hatására a probléma megoldódott.

Voltak olyan drónos terepszemléink is, ahol nem csak a szemetet filmeztük le, hanem az illegális hulladéklerakások gyökereit, a szemetelőket is. Ilyen volt a zuglói drónos terepszemlénknél, ahol az első drónos tettenéréses videónkat is elkészítettük.

Drónos tettenérésünk a zuglói Öv utcában.

Drónos tettenérésünk a zuglói Öv utcában.

Nagy öröm számunkra, hogy a videókban tapasztalható állapotok a felvételeink hatására megoldódtak. Üröm az öröm, hogy a területek takarítása több 10 millió forintjába került az önkormányzatoknak, illetve ezáltal az adófizetőknek.

Léteznek még brutális hulladékhegyek Magyarországon?

Biztosak vagyunk benne, hogy igen, de a szemetelés problémája nem csak Magyarországot érinti, hanem a világ minden országát.

Megoldás: Hulladékvadász by Zeewa

A Hulladékvadász mozgalom 4 éves és 2020-ban megújult és létrejött a Hulladékvadász by Zeewa rendszere, ami megoldás nyújt az illegális hulladéklerakások közösségi megoldására. Részletek az új rendszerünket bemutató cikkben, illetve az új platform felületein.

Ha illegális hulladéklerakást látsz jelentsd be nálunk!

2020-tól ide kattintva tudod bejelenteni, ha illegális hulladéklerakást látsz, illetve itt tudsz szemétszedési akciókat szervezni, ahol az esemény megvalósítására adományokat is gyűjthetsz.

You may also like...