Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Az Izraelita temető és az Új köztemető közötti terület megszentségtelenítése

Az Izraelita temető és az Új köztemető közti területen kiégett autóroncs, több tonna hulladék található. A kialakult állapotok lehangolóak.

A szemetelők senkit és semmit se kímélnek, se a természetet, se a különböző vallási irányzatokat. Az alábbi bejelentés képsorai magáért beszélnek. Az Izraelita temető és az Új köztemető között kialakult állapotok a Fűz-Tarkarét-Ezüstfa utcák nyomvonalára tehetők.

Izraelita temető mellett kiégett autóroncs. / Fotó: ZÖLD XVII egyesület

Izraelita temető mellett kiégett autóroncs. / Fotó: ZÖLD XVII egyesület

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadász! A weboldalon nem tudtam bejelenteni a felfedezett hulladékhalmokat (a weboldal a jól kitöltött és csatolt képek elleneére nem engedte), az előző levelemben pedig kiegészítésként megküldött képeteket küldtem. Augusztus 19-én a Köztemető és a Zsidó temető között, valamint az ipari terület szélén, a Fűz-Tarkarét-Ezüstfa utcák mentén fotóztam.”

A két temető közt folyamatos az illegális hulladéklerakás a Fűz-Tarkarét-Ezüstfa utcák nyomvonalán. / Fotó: ZÖLD XVII egyesület

A két temető közt folyamatos az illegális hulladéklerakás a Fűz-Tarkarét-Ezüstfa utcák nyomvonalán. / Fotó: ZÖLD XVII egyesület

A kőbányai illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos bejelentést a ZÖLD XVII Egyesülettől kaptuk. Gratulálunk levadászott trófeához! Reméljük hamarosan a terület megtisztításra kerül, illetve a az illegális hulladéklerakásokban elérhetőséget, címeket talál az aktuális szerv és kézre kerülnek az elkövetők.

Hulladék jellege: építési, kommunális, autóroncs, veszélyes, zöldhulladék.

Az Izraelita temető és az Új köztemető közötti területről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


 

Izraelita temető a wikipedia szerint

Az Kozma utcai izraelita temető izraelita temető Budapest X. kerületében, az Új köztemető mellett nyílt meg 1893-ban. Nevét a Kozma utcára nyíló bejárata után kapta. A régi temetők beteltek, és felszámolásuk miatt szükségessé vált egy központi izraelita temető létrehozása. Magyarország legnagyobb zsidó temetője jött itt létre. Eddig körülbelül 300 000 ember utolsó nyughelye.

Forrás: wikipedia.

Új köztemető a wikipedia szerint

Az Új köztemető (más néven Rákoskeresztúri új köztemető vagy Rákoskeresztúri sírkert) Budapest legnagyobb temetője, területe 207 hektár (2,07 km²). Ma 301 parcellát foglal magában.

Fekvése
Nevével ellentétben nem a Budapest XVII. kerületében fekvő Rákoskeresztúron, hanem a X. kerületben, Kőbányán található. Nyugatról a Kozma utca, északról az Kozma utcai izraelita temető, keletről–délkeletről a XVII. kerület, délről–délkeletről pedig a Korányi erdősor határolja.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek