Dolmányos varjú a pimasz szemetelő

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Dolmányos varjú lakomázik a budai vár aljában, az alagút tetején diszkréten elhelyezett szemeteszsákokból. Mondanánk, hogy egészségére, de mégsem.

A Youtube videómegosztón közzétett videó rávilágít egy általános problémára, hogy a szemetet nem csak össze kell szedni, hanem a megfelelő helyszínre is el kell szállíttatni. Az évek alatt több olyan esettel találkoztunk, amikor szemétszedő csoportok akciójuk után egy az egyben a helyszínen hagyták összehordva az összeszedett szemetet.

Ebben a videóban azt láthatjuk, ahogy a madár az adott helyszínen található szeméttel teletöltött zsákokat kilyukassza és a benne lévő tartalmat kiszedi, széthordja. Már több hasonló esettel találkozunk, amiknek sosem lett jó vége. Az állatok élelemért kutatnak, ilyenkor sok esetben a szemétben kutakodnak ételmaradékért.

Az elfogyasztott hulladék sok esetben az állatok korai haláláért is felelősek.

Az elfogyasztott hulladék sok esetben az állatok korai haláláért is felelősek.

Korábbi eseteket alapul véve előfordult olyan is, hogy ez az állat rövid, illetve a hosszú távú szenvedését idézte elő, s majd halálát. Az állatok egy része nem tudja megkülönböztetni sok esetben a szemetet a hulladéktól és egyszerűen megeszik.

A dolmányos varjú esete egy jó példa arra, hogy a szemét még ültő helyében is káros.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: