Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Biogáz üzem veszélyes hulladéka ömlött egy patakba

Biogáz üzem több ezer köbméter veszélyes hulladéka került egy szlovákiai patakba, ami az Ipolyba, majd a Dunába. Vajon van okunk félni?

Az MTI közlemény szerint mintegy háromezer köbméter veszélyes hulladék ömlött ki a közép-szlovákiai Csabrágvarbók (Cabradsky Vrbovok) község közelében lévő biogáz üzem egyik konténeréből csütörtökön – közölte a szlovák rendőrség.

A szlovákiai biogáz üzem helyszínét elöntötte a veszélyes hulladék. / Fotó: Polícia SR - Banskobystrický kraj

A szlovákiai biogáz üzem helyszínét elöntötte a veszélyes hulladék. / Fotó: Polícia SR – Banskobystrický kraj

Az iszapszerű anyag a gyárban történt meghibásodás után ömlött ki, nagyjából 300 méter hosszan a földre, illetve részben a helyi patakba. Helyi médiajelentések szerint a helyszínre kiérkezett tűzoltó egységek jelenleg annak megakadályozásán dolgoznak, hogy további hulladék jusson a patakba.

Milan Blasko, a járási környezetvédelmi hivatal vezetője szerint már mintákat vettek az iszapos hulladékból, de annak pontos összetételéről csak napok múlva lesznek pontos adatok. Blasko ugyanakkor elmondta, a kiömlött biohulladék közvetlenül nem veszélyes az emberekre, hiszen azt a szántóföldek trágyázására is használják, ám a talajvízbe jutva veszélyt jelenthet.

Bízunk benne, hogy a biogáz üzem területén történt balesetet maradéktalanul kármentesítik az illetékes szervek.

Forrás: MTI

Kép: Polícia SR


Jelentsd be nálunk, ha környezetszennyezéssel kapcsolatos problémát észlelsz!

A bejelentéseidet a megújult Hulladékvadász rendszerében teheted meg az online felületünkön ide kattintva.

Továbbá a Hulladékvadász applikációnk segítségével:

A Hulladékvadász by Zeewa rendszerével kapcsolatban megjelent cikkeink.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek