Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Biogáz üzem veszélyes hulladéka ömlött egy patakba - Hulladekvadasz.hu

Biogáz üzem veszélyes hulladéka ömlött egy patakba

Biogáz üzem több ezer köbméter veszélyes hulladéka került egy szlovákiai patakba, ami az Ipolyba, majd a Dunába. Vajon van okunk félni?

Az MTI közlemény szerint mintegy háromezer köbméter veszélyes hulladék ömlött ki a közép-szlovákiai Csabrágvarbók (Cabradsky Vrbovok) község közelében lévő biogáz üzem egyik konténeréből csütörtökön – közölte a szlovák rendőrség.

A szlovákiai biogáz üzem helyszínét elöntötte a veszélyes hulladék. / Fotó: Polícia SR - Banskobystrický kraj

A szlovákiai biogáz üzem helyszínét elöntötte a veszélyes hulladék. / Fotó: Polícia SR – Banskobystrický kraj

Az iszapszerű anyag a gyárban történt meghibásodás után ömlött ki, nagyjából 300 méter hosszan a földre, illetve részben a helyi patakba. Helyi médiajelentések szerint a helyszínre kiérkezett tűzoltó egységek jelenleg annak megakadályozásán dolgoznak, hogy további hulladék jusson a patakba.

Milan Blasko, a járási környezetvédelmi hivatal vezetője szerint már mintákat vettek az iszapos hulladékból, de annak pontos összetételéről csak napok múlva lesznek pontos adatok. Blasko ugyanakkor elmondta, a kiömlött biohulladék közvetlenül nem veszélyes az emberekre, hiszen azt a szántóföldek trágyázására is használják, ám a talajvízbe jutva veszélyt jelenthet.

Bízunk benne, hogy a biogáz üzem területén történt balesetet maradéktalanul kármentesítik az illetékes szervek.

Forrás: MTI

Kép: Polícia SR


Jelentsd be nálunk, ha környezetszennyezéssel kapcsolatos problémát észlelsz!

A bejelentéseidet a megújult Hulladékvadász rendszerében teheted meg az online felületünkön ide kattintva.

Továbbá a Hulladékvadász applikációnk segítségével:

A Hulladékvadász by Zeewa rendszerével kapcsolatban megjelent cikkeink.

You may also like...