Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 307
Kereskedelmi és vendéglátói ipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez! - Hulladekvadasz.hu

Kereskedelmi és vendéglátói ipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

A kereskedelemben, a vendéglátóiparban és a turizmusban tevékenykedő vállalkozásokat és a munkavállalókat is arra buzdítják, hogy minél többen csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatához – mondta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár közölte, a kereskedelemnek, a vendéglátásnak és a turizmusnak kiemelt szerepe van a lakosság szemléletformálásában, hiszen az emberek ezzel a három ágazattal találkoznak a legtöbbször.

Kereskedelmi és vendéglátói ipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

Kereskedelmi és vendéglátói ipar is csatlakozik az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

Boros Anita szerint ebben a nehéz időszakban is fontos, hogy Magyarország meg tudja mutatni: összefogással, kreatívan tud fellépni a hulladékcsökkentés érdekében.

Közölte, 2009-ben indult el az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amelyhez Magyarország már évek óta csatlakozik. Az önkéntes rendezvénysorozat lényege, hogy a tagállamokban élő emberek, vállalkozások, civil szervezetek, önkormányzatok és közigazgatási szervek is csatlakozhatnak minden olyan programmal, akcióval, rendezvénnyel, amely felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés fontosságára.
Cseresnyés Péter, az ITM kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a kereskedelem nemzetgazdaságban betöltött súlyára hívta fel a figyelmet, és elmondta, hogy az ágazat éves forgalma meghaladja a 12 ezer milliárd forintot.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerint a koronavírus-járvány okozta válság új lendületet ad a turizmus zöld és digitális átalakulásának, valamint lehetőséget kínál arra is, hogy ellenállóbbá tegyék az ágazatot.

Közölte, a turizmus teljes spektrumában, így a szálláshelyeken és a vendéglátásban is szemléletváltásra van szükség a környezettudatosság erősítése érdekében.
Az MTÜ a jövőben is segíti a felelősen gondolkodó turisztikai szolgáltatókat a környezetbarát intézkedések bevezetésével, ezért az Európai Hulladékcsökkentési Héten – november 21-29. között – 100 millió forintos pályázatot hirdetnek a magyarországi kistermelők támogatására – mondta Guller Zoltán.
Hozzátette, a turizmust a koronavírus-járvány világszerte súlyosan érintette, többek között a határok lezárása miatt. Magyarországon is „a külföldi turisták száma szinte a nullához konvergál”, így a belföldi turizmusé lett a főszerep.

Ugyanakkor jelezte, a belföldi turizmus nyáron a vártnál sokkal jobban teljesített, szeptemberben pedig nagyjából annyian utaztak belföldön, mint tavaly. Guller Zoltán pozitívumként értékelte, hogy a koronavírusos időszakban a magyar termékek felértékelődtek, hiszen a magyarok számára is fontos, hogy hazai termelőktől vásároljanak, hazai vállalkozásokat támogassanak.

További részletek az eseménnyel kapcsolatban: Európai Hulladékcsökkentési Hét.

Forrás: MTI

You may also like...