Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A nyilvános zuglói drogtanya (videóval) - Hulladekvadasz.hu

A nyilvános zuglói drogtanya (videóval)

A nyilvános zuglói drogtanya avagy senki se szeretne olyan környezetben családi életet élni, ahol a szomszédban a drogosok által szanaszét dobált fecskendők hevernek és a levegőben ürülék szag terjeng. 

A zuglói Francia út egyik lakója felvételt készített. A felvételen látható hulladék jellegénél fogva nem csak a szemünket bánthatja, hanem egészségünkre is káros lehet.

Fecskendők és emberi ürülék mindenüt a Francia út garázssorai mögött. Fotó: hulladekvadasz.hu

Fecskendők és emberi ürülék mindenüt a Francia út garázssorai mögött. Fotó: hulladekvadasz.hu

Már több alkalommal foglalkoztunk az utcában kialakult helyzettel. Egyik korábbi cikkünkben hulladékprobléma mellett ún. „drogosokra” hívta fel a figyelmet a bejelentő.

A felvételen jól látható, hogy a drogtanya a Francia út mentén elhelyezkedő garázssorok között alakult ki, amit egyben nyilvános illemhelynek is hasznosítanak a drogfogyasztók.

[Best_Wordpress_Gallery id=”138″ gal_title=”drogtanya”]

A helyzet komolysága abban rejlik, hogy a környéken családok laknak. Senkinek nem kívánjunk, hogy egy adott alkalommal szeretett gyermeke sértse meg magát egy eldobott fecskendővel.

A térképen a piros pont jelöli a drogtanya helyszínét. Fotó: Google Maps

A térképen a piros pont jelöli a drogtanya helyszínét. Fotó: Google Maps

1 (1)

Az injekciós fecskendők fertőzésveszélyes hulladéknak számítanak. Kellő odafigyeléssel és előírás szerint OTH, ADR minősített kemény falú gyűjtőeszközben gyűjthetők.

A zuglói drogtanya felszámolását csak célzottan lehetne megszüntetni, karöltve esetleg az erre szakosodott karitatív szervezetekkel.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Zuglói Önkormányzat több bejelentésünket felszámolta az utóbbi hetekben.

Reméljük az önkormányzat lendülete itt nem áll meg, s hamarosan megoldja ezt a problémát is.

You may also like...