Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.
Ez a bejegyzés 3 éve nem volt frissítve és a tartalom elavult lehet.

Téli madáretetés

Ismét eltelt egy év, elérkezett a téli madáretetés ideje. A Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársi idén is madáretetőket helyeztek ki a Naplás -tó felett fekvő Cinkotai parkerdőben és a XVI.kerület Batthyány Ilona utcában található telephelyükre.

Az Őrszolgálat nem csak a rendbontók, az illegálisan szemetelők fűlőn csípésében jeleskedik, hanem jó természetvédő módjára gondoskodik a téli időszakban itt telelő madarak etetéséről is.

Téli madáretetés. Fotó: mezoor.hu

Téli madáretetés. Fotó: mezoor.hu

Télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az etetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan, egész télen végezzük. Ezt nagyon fontos betartanunk, ha madarakat oda szoktattuk az etetőnkhöz nem fognak másfelé táplálékot keresni. Ha üres az etető, hidegebb téli éjszakákon az a madarak elpusztulásához is vezethet. Az elmúlt télen is működtek ezek az etetők, számos madárfaj látogatta őket.

Téli madáretetés. Fotó: mezoor.hu

A téli madáretetésről sok hasznos információt olvashatunk a Magyar Madártani Egyesület honlapján.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek