Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Boldog születésnapot, hulladekvadasz.hu - Hulladekvadasz.hu

Boldog születésnapot, hulladekvadasz.hu

Egy éves lett a hulladekvadasz.hu. Ezen rövid idő alatt az oldal kinőtte saját magát és országos hulladékvadász mozgalommá vált. Naponta érkeznek bejelentések és az oldal szerkezetileg is sokat változott, hulladék témájú hírportál lett belőle, egyéni rovatokkal, cikkekkel, saját kép és videóanyagokkal.

Elkötelezetten hiszünk a környezetvédelemben, az emberek tenni akarásában és valljuk, hogy az oldal eléri a célját. Egy év elteltével minket is meglepett, hogy igenis nagy igény van az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezésekre. Hiszen szinte mindennap érkezik az interneten és a Hulladék applikáción keresztül bejelentés az ország több pontjáról.

Ilyen jövőt képzelsz el a gyerekeidnek? /Terebesi erdő 2016, Budapest (Örs Vezér terétől 5 percre)/ Fotó: hulladekvadasz.hu

Ilyen jövőt képzelsz el a gyerekeidnek? /Terebesi erdő 2016, Budapest (Örs Vezér terétől 5 percre)/ Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes

Kezdetekben az oldalt olyan civil személyek, lakosok hozták létre, akik megunták, hogy piszkos szemétdombokhoz hasonlít közvetlen környezetük. Egy olyan idealista gondolattal, hogy mindenkinek van legalább 5 perce a környezete a tisztaságának a megőrzésére, mint a legapróbb önkéntes.


Gyakorlatban az oldalra jelenleg közel 400 bejelentés érkezett az ország több különböző pontjairól, ehhez közel 100 megoldott bejelentés társul (Bővebben: megtisztított menüpontban). A tevékenységünkkel komoly sajtómegjelenést értünk el a nyomtatott és online sajtókban, illetve rádiós és televíziós szerepléssel. (Bővebben: sajtómegjelenések menüpontban.)

A sikereken felbuzdulva az oldalunkat folyamatosan fejlesztjük.

Áprilisban megjelent a hulladékvadász applikáció és ősszel elindult az oldal a rovatosodás útján. Onnantól kezdve nem csak az illegális hulladék bejelentéseket tartalmazza, hanem a hulladék világából érdekes rovatokat, egyedi cikkeket.

2017-re nézve a célunk az, hogy a hulladekvadasz.hu-t ezentúl, mint egy hulladék témájú hírportálként definiálja a kedves Olvasó.

A Hulladékvadász hírfolyamában MTI és saját készítésű cikkek jelennek meg. Jelenlegi rovatrendszerünkben az alábbi rovatok szerepelnek: Mágnes horgászat, Háztartásom hulladék nélkül, Városkép romboló, Zöldellő cégek, Őrzők, Tisztogatók.

Két rovatot kiemelnénk a többi közül.

  • A Háztartásom hulladék nélkül rovat, ahol egy családanya mutatja be, hogy egy kis szorgalommal elérhető a „nulla hulladék”.
  • A Mágnes horgász rovat, amiben Erik és Dávid Magyarországon ebben a tevékenységben úttörőként mutatják be a mágnes horgászat csínját-bínját.

Jövőbeni tervek

Szeretnénk az oldalunkon a későbbiekben is induló új rovatokkal iránymutatást nyújtani, segíteni a lakosságot a minél kevesebb hulladéktermelésre, és a meglévő hulladék újrafelhasználásában hasznos útmutatókat adni. Hamarosan induló rovatok közt szerepel a komposztálás és a hulladék újrahasznosításának technológiai újításait bemutató rovatok.

Nonprofit környezetvédelmi alapítvány

Hamarosan az oldal üzemeltetését egy bejegyzésre kerülő nonprofit környezetvédelmi alapítvány fogja átvenni, ezáltal több lehetőséget tudunk a későbbiekben megragadni környezetvédő tevékenységük számára.

A hulladekvadasz.hu – ra beérkezett bejelentések 2016-os esztendőből.

Összefoglaló

A hulladékvadász nem létezhetne, ha a lakosság nem működne közre a bejelentéseivel, illetve ha nem kaptunk volna a sajtó szereplőitől megjelenési lehetőséget oldalaikon az elmúlt egy év alatt. Külön kiemelnénk a Greenfo.hu -t, aki reklámfelülete egyikét biztosítja folyamatosan számunka. A közelmúltban médiapartnerség jegyében a Progamajanlo.hu szerkesztősége is felajánlotta segítségét a jó ügy érdekében. Köszönet jár továbbá az önkormányzatoknak a hulladekvadasz.hu -ra beérkező bejelentések megoldásával kapcsolatban.

Köszönjük mindenkinek, aki a munkánkat segíti!

Úgy érezzük, hogy ez a kezdeményezés az idő múlásával eléri a célját.

Szebenyi Péter
Környezetmérnök és a hulladekvadasz.hu egyik üzemeltetője

You may also like...