Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Soroksári szeméttelep és a hulladekvadasz.hu az RTL Klub Híradójában (videókkal) - Hulladekvadasz.hu

Soroksári szeméttelep és a hulladekvadasz.hu az RTL Klub Híradójában (videókkal)

Soroksári szeméttelep helyszínét a vasárnap esti RTL Klub Híradója helyszíni tudósításban mutatta be a hulladékvadász.hu egyik önkéntesével, Szebenyi Péter környezetmérnökkel.  A terepszemlénket mindössze egy nappal korábban publikáltuk.

„Szemét ameddig csak a szem ellát” – kezdi narrációjában Wagner Bea, az RTL Klub riportere. A soroksári Duna ágtól alig pár száz méterre állt a volt Dugattyúgyűrű gyár. Az üzem bezárása után egy befektető vette meg és az épületeket lebontotta. Már kapu sincs és az területet senki se őrzi. (Rrt.hu -n a teljes felvétel, képre kattintva elérhető!)

Híradó felvételét az RTL.hu a képre kattintva érhető el. / Fotó: rtl.hu

Híradó felvételét az RTL.hu a képre kattintva érhető el. / Fotó: rtl.hu

A Híradó stábja beszélt Soroksár egyik mezőőrével, akitől megtudták, hogy a szervezet megfigyelései szerint éjszakánként rendszeresen hordják ide a területre illetéktelenek a szemetet.

Hulladekvadasz.hu korábbi felvételei a helyszínről.

Az egykori gyár környékén a sok szemét miatt időnként a patkányok is megjelennek. A terület magántulajdonban van, a cég felszámolás alatt áll, ezért egyelőre az önkormányzat és a Környezetvédelmi Hatóság is tehetetlen.

Laza Margit, a Soroksár Önkormányzatának jegyzője az alábbiakat nyilatkozta az RTL Híradójának:

Évek óta küzdünk mi is, illetve a környezetvédelmi hatóság is, azzal nem tudunk kit kötelezi, se az építési sem a kommunális hulladék elszállítására, illetve a környezetvédelmi hatóság kötelezte a jelenleg tulajdonos céget, vagy akié a terület, de végrehajtani már nem tudta.

Honlapunkra február végén érkezett be a helyszínről egy környékbeli lakos bejelentése.

Soroksári szeméttelep előtt, Szebenyi Péter, környezetmérnök. / Fotó: Rtl.hu

Soroksári szeméttelep előtt, Szebenyi Péter, környezetmérnök. / Fotó: Rtl.hu

A helyszíni tudósítás alkalmával Szebenyi Péter, környezetmérnök az alábbiakat nyilatkozta:

Február végén, március elején küldtük el az aktuális önkormányzatnak, válasz még nem érkezett. Ennek valószínűleg az a problémája, hogy a terület magántulajdon.

Reméljük hamarosan megoldódik a volt Dugattyúgyűrű gyár sorsa és nem soroksári szeméttelep marad továbbra is.


Dugattyúgyűrű gyár elveszett történetét keressük!

A hulladékvadász.hu Városkép romboló rovatához keresünk és várunk anyagokat, képeket főként a soroksáriaktól. Az interneten kevés történeti és képi anyagot találtunk a volt gyárról. De a helyszíne és a történelme meglepően gazdag. Kezdve itt a római kóri maradványoktól egészen a facebook csoportokban olvasott helyi lakosok kommentjéig.

Tehát, ha valaki rendelkezik régi fotókkal, írásos anyagokkal az küldje el nekünk az alábbi linken található űrlapot kitöltve. Köszönjük.

You may also like...