Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Sufnituning, egy kisház átalakítása - #9 DIY - Hulladekvadasz.hu

Sufnituning, egy kisház átalakítása – #9 DIY

Sufnituning, a Kreatív Hobbik Csoport az otthoni barkácsolás világát mutatja be következő DIY cikkében, ahol egy kisház átalakítása kerül terítékre.

Suftituning alatt mit is értünk? Több olyan szót lehet találni, ami körbeírja ezt a fogalmat. Alapvetően az otthon, a pincében vagy a garázs mélyén bütykölést jelenti.

Készítő: Mosonyi Emese – Emese műhelye
Technika: Festés, kárpitozás, újrahasznosítás
Elkészítési idő: 1-2 nap

Szükséges alapanyagok, eszközök:

  • Maradék falfestékek, zománc  festék, akril festék
  • Újrahasznosítandó tárgyak (virágtartó, csipke, asztalfiók, székek, dísztárcsa)
  • Szivacs
  • Textil
  • Csónaklakk
  • Sarokcsiszoló
Sufnituning a kezdet kezdetén. A cikk végén a teljes átalakulás látható.

Sufnituning a kezdet kezdetén. A cikk végén a teljes átalakulás látható.

Van egy „nem igazán szép” melléképület az udvarunkon, amit elkezdtünk  alkotó műhellyé átalakítani. Megosztom Veletek az első lépéseinket.A belső térben először a lemállott plafont rakta rendbe egy kőműves, a többit viszont már mi magunk készítettük. Kijavítottuk a vakolatot és az otthon fellelhető összes falfestéket bevetve színes mintákkal kifestettük a belső falakat.

A beltéri lámpa egy régi fa virágtartóból készült, csipkével kiegészítve.A fali polcot egy régi asztalfiókból alakítottam át, ennek az alját textillel bevontam, és bepolcoztam.A műhely székei nagyon régi, lomizott székek felújításával készültek. A régi ülőlapot lebontottam, új szivacsot raktam rájuk, majd más-más textillel bevontam. A támlákat horgolt csipke festékes átfújásával díszítettem.  Mindegyik szék más színű lett.Aztán a csúnya barna ablakkereteket is kijavítottuk és zöldre festettük, majd következett az ajtó. Férfierő és sarokcsiszoló segítségével megszabadítottuk a régi málló festéktől, majd zöld zománccal lefestettük. Száradás után akrilfestékkel készült rá a minta.

Találtam két kidobásra ítélt dísztárcsát is, amit kicsit átszabtam, majd akrillal festettem, ezt is belekomponálva a mintába.Az előtetőt nagyjából 15 perc alatt készre lekentük, hogy harmonizáljon az ajtó alapszínével.A mintákat végül csónaklakkal fixáltuk, így az esőnek is ellenáll a jövőben.

A sufnituning alkotójának gondolatai

„Így hogy színesebb, vidámabb lett az alkotó műhely a gyerekek és felnőttek is jobban érezhetik magukat, ha eljönnek a foglalkozásaimra, táboraimba. Ez a vidám színvilág visszaköszönhet a Te saját alkotásaidban is.”

Eseményajánló
Gyere velünk alkotni és számos izgalmas technikát kipróbálhatsz, többek között a textil kép készítést, batikolást, decoupaget, agyagozást, hobbi beton készítést, papírmasét, textil festést. De jobban jársz, ha a saját szemeddel nézed meg mi mindent készíthetsz ezeken a foglalkozásokon.

Július 1. Textil képek készítése, ide kattintva elérhető.

Július 22. Batikolás, ide kattintva elérhető.

Július 24-29. Felnőtt kreatív alkotótábor, ide kattintva elérhető.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve.

A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...