Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Zsírkréta darabkákból Darth Vader készítése #45 DIY - Hulladekvadasz.hu

Zsírkréta darabkákból Darth Vader készítése #45 DIY

Darth Vader zsírkréta darabkákból? Igen! A DIY rovatunk bemutatja, hogyan készíts sütőformák segítségével igazi Star Wars figurát.

Kreatív Hobbik Csoport által szerkesztett rovatban hétről-hétre újabb és újabb kreatív újrahasznosításokkal jelentkezünk.

Az alkotó gondolatai
Nagyon sok háztartásban megtalálhatóak a zsírkréták, hiszen a gyerekek imádnak vele rajzolni.  Ahogy telik az idő, úgy egyre kisebb és kisebb darabok lesznek, amiket sokan kidobnak. Ne tedd. El se hiszed, milyen szuper zsírkrétát varázsolhatsz belőle a gyerekeknek. Az újonnan létrehozott zsírkrétáknak új formát adhatsz ami akár dínó, Star Wars figura, virág is lehet. (Én külföldi oldalakról rendeltem mintás szilikon formákat.) Emellett pedig a gyerekek is tudnak ebben segíteni így egy szuper közös program is lehet belőle. Körülbelül fél órát vesz igénybe és nagyon egyszerű.

Készítő: Aradi Mónika, Panda kreatív
Elkészítési idő:  0,5 óra
Hozzávalók:

  • maradék zsírkréta,
  • szilikon forma,
  • tepsi,
  • sütőpapír

Kövesd az alábbi lépéseket

  • Gyűjtsétek össze a zsírkréta darabkákat és szedjétek le róla a rajta maradt papír darabkákat.
  • Ha nem elég kis darabok, akkor törjétek össze minél kisebbre.
  • Melegítsd elő a sütőt 120-130 fokra.
  • Vegyetek elő valamilyen mintás szilikon formát és töltsétek meg őket a kréta darabkákkal. Készíthettek egyszínűt, de akár színeset is.
  • Ezután tedd be a sütőbe egy 15-20 percre. Folyamatosan figyeld, mert amit a viasz megolvadt veheted is ki. (Én figyelni szoktam arra, hogy nem a rácsra teszem be, hanem egy lapos tepsibe amibe egy sütőpapírt is bele rakok. Így még véletlenül se tud megdőlni. Illetve amikor kiveszem és véletlen kifolyik akkor is csak a sütőpapírra, így nem kell takarítani utána.)

Ha készen vagy akkor várd meg míg kihűl és vigyázz nehogy megégesd a kezed. Ezután semmi más dolgotok nincs mint, hogy kipróbáljátok és rajzoljatok közösen valami csodaszépet!

Kellemes alkotást kívánok! Aradi Mónika

Ha még több hasznos zsírkréta inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található oldalunkat ITT.

Pályázz Te is!

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre.

Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...