Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zsírkréta darabkákból Darth Vader készítése #45 DIY

Darth Vader zsírkréta darabkákból? Igen! A DIY rovatunk bemutatja, hogyan készíts sütőformák segítségével igazi Star Wars figurát.

Kreatív Hobbik Csoport által szerkesztett rovatban hétről-hétre újabb és újabb kreatív újrahasznosításokkal jelentkezünk.

Az alkotó gondolatai
Nagyon sok háztartásban megtalálhatóak a zsírkréták, hiszen a gyerekek imádnak vele rajzolni.  Ahogy telik az idő, úgy egyre kisebb és kisebb darabok lesznek, amiket sokan kidobnak. Ne tedd. El se hiszed, milyen szuper zsírkrétát varázsolhatsz belőle a gyerekeknek. Az újonnan létrehozott zsírkrétáknak új formát adhatsz ami akár dínó, Star Wars figura, virág is lehet. (Én külföldi oldalakról rendeltem mintás szilikon formákat.) Emellett pedig a gyerekek is tudnak ebben segíteni így egy szuper közös program is lehet belőle. Körülbelül fél órát vesz igénybe és nagyon egyszerű.

Készítő: Aradi Mónika, Panda kreatív
Elkészítési idő:  0,5 óra
Hozzávalók:

  • maradék zsírkréta,
  • szilikon forma,
  • tepsi,
  • sütőpapír

Kövesd az alábbi lépéseket

  • Gyűjtsétek össze a zsírkréta darabkákat és szedjétek le róla a rajta maradt papír darabkákat.
  • Ha nem elég kis darabok, akkor törjétek össze minél kisebbre.
  • Melegítsd elő a sütőt 120-130 fokra.
  • Vegyetek elő valamilyen mintás szilikon formát és töltsétek meg őket a kréta darabkákkal. Készíthettek egyszínűt, de akár színeset is.
  • Ezután tedd be a sütőbe egy 15-20 percre. Folyamatosan figyeld, mert amit a viasz megolvadt veheted is ki. (Én figyelni szoktam arra, hogy nem a rácsra teszem be, hanem egy lapos tepsibe amibe egy sütőpapírt is bele rakok. Így még véletlenül se tud megdőlni. Illetve amikor kiveszem és véletlen kifolyik akkor is csak a sütőpapírra, így nem kell takarítani utána.)

Ha készen vagy akkor várd meg míg kihűl és vigyázz nehogy megégesd a kezed. Ezután semmi más dolgotok nincs mint, hogy kipróbáljátok és rajzoljatok közösen valami csodaszépet!

Kellemes alkotást kívánok! Aradi Mónika

Ha még több hasznos zsírkréta inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található oldalunkat ITT.

Pályázz Te is!

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre.

Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek