Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kővágóörs arcpirító szemétdombja Pálköve üdülőtelepén a Balaton mellett (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Kővágóörs arcpirító szemétdombja Pálköve üdülőtelepén a Balaton mellett (Frissítve)

Kővágóörs első bejelentésében a szemétlerakást tiltótábla ellenére is arcpirító állapotok alakultak ki Pálköve üdülőtelepen a Balaton mellett.

Frissítve
2017.07.15.

A Kővágóörs Önkormányzata levelében részletezi a kialakult állapotok okait, illetve annak megoldását. Mellékelt új képeket az önkormányzat bocsátotta rendelkezésünkre.

Az Önkormányzat levele
„Bejelentését köszönjük! Az illegálisan elhelyezett hulladék probléma Kővágóörs Község Önkormányzata is előtt ismeretes. A közszolgáltató által meghirdetett lakossági lomtalanítási akció keretein belül Kővágóörs Község Önkormányzata biztosította a tulajdonában lévő ingatlant. A hulladék elhelyezése sajnos nem a meghirdetetteknek megfelelően zajlott, amely lakossági fegyelmezetlenségre vezethető vissza. A terület eldugott, így környező települések lakói is az önkormányzat területére hordták illegálisan a hulladékot. a Hulladékok között, rengeteg veszélyes hulladék is található (pl: építési hulladék, egy teljes autó- motor szerelőműhely alkatrész hulladékai, stb.).

Az önkormányzat lánccal elzárta a területet a lomtalanítást megelőzően, de sajnos ezt szintén lakossági fegyelmezetlenség következtében eltávolították. A lomtalanítás meghirdetett időpontja előtt már egy bő héttel megkezdte a lakosság az illegális hulladéklerakást, mely tevékenységet a tiltó táblák ellenére azóta is előszeretettel folytat. A Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársa jelenlétében és felszólítása ellenére, a lomtalanítás meghirdetett időpontján túl bő egy
héttel, egy Kővágóörs-Pálkövei nyaralótulajdonos hulladékot helyezett el. Sajnos az emberek szemléletmódjának változtatása válna szükségessé, hogy a közös együttélés legalapvetőbb szabályait be lehessen tartani.

Kővágóörs Község Önkormányzata fém toló kapuval kívánta elzárni a területet, melyet sajnos el kell bontania, ugyanis a kapu egyik szára egy fás szárú növényzettel elburjánzott magáningatlanra esett, amely már nem az önkormányzat tulajdonában található.

Geodéta segítségét kértük az ügyben, melynek következtében az önkormányzat kiméreti a tulajdonában található területet és bekeríti azt teljes terjedelmében, hogy a jövőben ilyen eset ne történhessen meg.

Természetesen Kővágóörs Község Önkormányzata már intézkedett az illegálisan elhelyezett hulladék elszállításáról és ártalmatlanításáról. Ezen tevékenység sajnos nagyon sok szervezést igényel, valamint az önkormányzatot hatalmas költséggel terheli.

A tavalyi év során ez a költség 600 000 Ft felett volt. A 2017. évben ennek a költségnek a duplájával lehet kalkulálni. Sajnos ezen sajnálatos ügyben az önkormányzatot magára hagyták. A Kővágóörs-Pálkövei lakosoknak, nyaralótulajdonosoknak ugyan olyan felelősségük volt abban, hogy ez a helyzet kialakult, hiszen a szép tiszta és egészséges környezet mindannyiunk érdeke.”

Köszönjük a Kővágóörs Önkormányzatának a gyors és kiváló munkát.


Korábban
2017.06.19.

Nem egyedi eset, amikor a szemetelők gúnyt űznek a törvényekből, a környezetből. Több bejelentést érkezett már az oldalunkra, amiben a bejelentő mély megdöbbenéssel írt hozzánk levelet. A soron következő bejelentés is hasonló tartalommal bír.

Kővágóörs Hiába a szemétlerakás tiltó tábla. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hiába a szemétlerakás tiltó tábla. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Ismét egy arcpirító bejelentést tennék! Pálkövei strandtól pár méterre, táblával tiltott, elkerített volt parkolói területen a mellékelt képeken szereplő szeméthalom gyűlik már egy jó ideje! Amíg nincs komoly retorzió, addig sajnos ez a látvány fogadja a gyanútlan arra sétálókat, pihenőket – semmi foganatja a tiltó táblának.”

Hulladék jellege: építési, veszélyes, elektronikai, kommunális.

[codepeople-post-map]

Kővágóörs településről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Kővágóörs a wikipedia szerint:

Kővágóörs község Veszprém megyében, a Tapolcai járásban, a Balatontól pár kilométerre. A település eredetileg Szent István király korától az 1950-es megyerendezésig Zala vármegyéhez tartozott. Pálköve Kővágóörshöz tartozó üdülőtelep a Balaton partján Balatonrendes és Révfülöp között.

Fekvése
Kővágóörs az 1984-ben tájvédelmi körzetté nyilvánított Káli-medence déli kapuja. Déli irányból, a Balaton felől legkönnyebben a mintegy 3,5 km-re található Révfülöpön keresztül lehet megközelíteni autóbusszal vagy személygépkocsival, és a legközelebbi vasútállomás is itt van. Balaton-parti település is, mivel hozzá tartozik a Révfülöp és Balatonrendes között fekvő Pálköve, magát a falut azonban alacsony dombok választják el a tótól. Megközelíthetjük még Kékkútról, mely körülbelül négy kilométerre fekszik a mintegy 16 km-re lévő Tapolca irányában, vagy az öt kilométerre lévő Köveskálról.

Nevezetessége: A kőtenger
Nevét a község közvetlen közelében található, de a falu házai alatt is előforduló, hatalmas lapos sziklából álló kőtengeréről és annak főként malomkő, pincebolt, bástya, mezsgye céljára való bányászatáról, „vágásáról” kapta. Egyáltalán nem ritka, hogy egy szabad szemmel pusztán egy-másfél méter magasságúnak és kerületűnek látszó szikla a felszín alatt legalább ugyanekkora vagy még nagyobb terjedelmű. (A 2005-2006-os útfelújítások során ez komoly nehézségeket okozott.) A jelenség eredete egy ritka geológiai képződmény, a Pannon-tenger megkövesedett homokturzása.

Forrás: wikipedia.

You may also like...