Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Emőke utca szelektíve szemétdombbá vált Érden - Hulladekvadasz.hu

Emőke utca szelektíve szemétdombbá vált Érden

Az Emőke utca szelektív hulladékgyűjtő szigete nem az egyetlen az országban, ami az évek során illegális hulladéklerakóvá vált.

Frissítve
2018.09.05.

Sajnos a szelektívek szigetek felszámolása az egyetlen megoldás, hogy egyesek ne illegális hulladéklerakónak használni az eleve a környezettudatosságot hirdető helyszínt.

Érd Önkormányzata a végső megoldást választotta a probléma megoldására. Évek során több esetben takartatták ki a szelektívet, mindhiába. Alább olvasható Antunovits Antal érdi önkormányzati képviselő facebookos megosztása a problémáról.

Vélhetően sokaknak nem tetszik ez a megoldás, hiszen rendszeresen hordták ide a szelektíven gyűjtött hulladékukat. De a szelektívek takarítása többletkiadást jelentett, mint az önkormányzat, mint a helyi hulladékkezelőnek. Budapesten a FKF Nonprofit Zrt. 2017-ben több mint 307 tonna hulladékot kapart össze a szelektív szigetek környékéről, amit hivatalból a magyar adófizetők adóforintjaiból finanszírozott. Ezek után mindenki döntse el maga, hogy jó vagy rossz dolog-e a szelektív megszüntetése.


Korábban
2018.08.29.

Sajnos a lakosság egy része képtelen felfogni mire valóak a szelektívek. Ezért hoztuk létre a facebook közösségi médiában a Szelektív hulladékgyűjtés tematikus csoportunkat, remélve, hogy többen kedvet kapnak hozzá és minimalizálhatják hulladéktermelésüket általa. Korábban Érd Önkormányzata hadat üzent a szemetelő hordáknak, akiknek a legfőbb célpontjai a szelektív szigetek voltak. Azóta több ilyen szelektív gyűjtőpontot megszűntetek, de ami maradt szinte mind így néz ki. Egyes emberek hozzáállásával van a gond és nem a hivatalokéval.

Mindez Érd központjában.

Mindez Érd központjában.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sajnos 2-3 hónapja tapasztaltam, hogy a fent jelzett helyen illegális szemétlerakás történik. Kérem Önöket, ha tudnak intézkedni az ügyben az jó lenne, mivel a jelenlegi elöljáróink nem tudtak semmit elérni. Amikor fúj a szél a teljes Emőke utca szeméttel van tele. Köszönettel egy érdi.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.13.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: Érd, Emőke utca 2. Szelektív hulladékgyűjtő

[codepeople-post-map]

Az érdi Emőke utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...