Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Emőke utca szelektíve szemétdombbá vált Érden

Az Emőke utca szelektív hulladékgyűjtő szigete nem az egyetlen az országban, ami az évek során illegális hulladéklerakóvá vált.

Frissítve
2018.09.05.

Sajnos a szelektívek szigetek felszámolása az egyetlen megoldás, hogy egyesek ne illegális hulladéklerakónak használni az eleve a környezettudatosságot hirdető helyszínt.

Érd Önkormányzata a végső megoldást választotta a probléma megoldására. Évek során több esetben takartatták ki a szelektívet, mindhiába. Alább olvasható Antunovits Antal érdi önkormányzati képviselő facebookos megosztása a problémáról.

Vélhetően sokaknak nem tetszik ez a megoldás, hiszen rendszeresen hordták ide a szelektíven gyűjtött hulladékukat. De a szelektívek takarítása többletkiadást jelentett, mint az önkormányzat, mint a helyi hulladékkezelőnek. Budapesten a FKF Nonprofit Zrt. 2017-ben több mint 307 tonna hulladékot kapart össze a szelektív szigetek környékéről, amit hivatalból a magyar adófizetők adóforintjaiból finanszírozott. Ezek után mindenki döntse el maga, hogy jó vagy rossz dolog-e a szelektív megszüntetése.


Korábban
2018.08.29.

Sajnos a lakosság egy része képtelen felfogni mire valóak a szelektívek. Ezért hoztuk létre a facebook közösségi médiában a Szelektív hulladékgyűjtés tematikus csoportunkat, remélve, hogy többen kedvet kapnak hozzá és minimalizálhatják hulladéktermelésüket általa. Korábban Érd Önkormányzata hadat üzent a szemetelő hordáknak, akiknek a legfőbb célpontjai a szelektív szigetek voltak. Azóta több ilyen szelektív gyűjtőpontot megszűntetek, de ami maradt szinte mind így néz ki. Egyes emberek hozzáállásával van a gond és nem a hivatalokéval.

Mindez Érd központjában.

Mindez Érd központjában.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sajnos 2-3 hónapja tapasztaltam, hogy a fent jelzett helyen illegális szemétlerakás történik. Kérem Önöket, ha tudnak intézkedni az ügyben az jó lenne, mivel a jelenlegi elöljáróink nem tudtak semmit elérni. Amikor fúj a szél a teljes Emőke utca szeméttel van tele. Köszönettel egy érdi.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.13.

Hulladék jellege: kommunális.

Helyszín/GPS: Érd, Emőke utca 2. Szelektív hulladékgyűjtő

Az érdi Emőke utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek