Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Csontváry Kosztka Tivadar utca kálváriája Havannán (Frissítve)

A Csontváry Kosztka Tivadar utca évek óta tartó kálváriájára hívja fel a figyelmet a bejelentő budapesti Havanna lakótelepről.

Frissítve
2017.09.29.

A bejelentőtől kapott tájékoztatás alapján a területet megtisztították. Az alábbi üzenetett küldte el számunkra
“Tisztelt Hulladékvadászok! Először azt akartam jelenteni, hogy megtisztult a kis zónánk, ahova a helyi balkánság tömörült – de megijedtem, hogy a lakótelepen kísértetek járnak. Odamentem, hogy képet készítsek a tisztulásról, meg is történt, majd, mikor délután odanéztem már megint volt ott valami – aminek reggelre hűlt helye sem volt!

Érdemes lehetne a biztonság kedvéért a helyi papságot felkérni hogy szentelje fel a környék földjét és boszorkányűző pentagrammákkal jelölje a szemétlerakók helyét – a legutolsó, amit akarunk, hogy a lomokat gonosz szellemek, ne adj’ Isten démonok szállják meg.”

Köszönjük a takarítást elvgéző szervek munkáját.


Korábban
2017.09.03.

Ez a bejelentés egy jelképes jellegű bejelentés. A bejelentő évek óta tartó hulladékproblémára hívja fel a figyelmet és nem érti, hogyan süllyedhet az emberi kultúra ilyen mélyre.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadászok! Hol is kezdhetném, itt élek születésem óta. Meglehetősen toleránsan álltam hozzá a dologhoz, pár éve már csinálják páran ezt, és elengedtem, pedig minden nyomorult nap lelátok rá. Jelen levelem se bejelentés akar lenni – persze az – inkább csak panaszkodás, mert tudom, hogy amint elviszi valaki onnan a szemetet, azt az emberek feljogosításnak érzik, hogy további otthoni mocskot hányjanak oda. Azt már hagyjuk, hogyan képesek idáig kibírni – amit én már kidobnék, még jobban néz ki, amit ezek az emberek oda vetnek, mikor már nekik sem kell.

Ez a kis sarkocska, ami az utóbbi, hát, olyan 3-5 évben lerakóhelyül szolgál, eredetileg kijelölt lomtalanításnak szánt és kijelölt hely. És nem mellesleg a gyerekkori emlékeim gyűjtőhelye. Csak az emlékeimmel én picit szebben bánok. Ahol most a képeken látható szemét van, ott valamikor a kedvenc gyerekkori fám állt, amit egy 2008 márciusi szélvihar csavart ki.

Ma ez a hely a lakótelepi balkániság pöcegödre, és ha valaki véletlenül rendezett állapotban visz oda szemetet, ha-már-ott-van-alapon, biztos benne, hogy pár órán belül szét lesz hányva az egész. Jelenleg, ahogy látható, leginkább elsődleges lakberendezési tárgyak képzik a kupac nagy részét – készítettem egy madártávlati képet is, hogy legyen képünk a méretekről, a kiterjedésről.
 
A szemét felépítésének a miértjét is tudom, de nem mondom el, mert így is elég lepra hírnevünk van, és ez az ügy már így is csak tovább mélyíti. Innen is jelezném: a közbiztonság jó, nem azzal van a probléma itt, a telepen. Többször megyek le éjjelente sétálni, teljesen egyedül. A gyerekek szabadon tudnak játszani, és a legnagyobb rájuk leselkedő veszély, hogy elesnek a játszón. Vannak  igen dicséretes igyekezetek és próbálkozások, ami hiányzik, az a közösségi és állami atmoszféra.

Mindannyiunk szívéből szólok szerintem, ha kimondom, hogy az állam elfelejtette a 18. kerületet. A helyi polgármesteri hivatal nem, és bár ők sokkal kisebbek.

A Csontváry Kosztka Tivadar utca szemétdombja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Csontváry Kosztka Tivadar utca szemétdombja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mit mondhatnék még. Nem kérem, hogy vigyétek el – egy hét múlva úgyis megint ott fog állni valami. Már belefáradtam és néha azt kívánom, hogy éjjel menjen le valaki és gyújtsa fel az egészet, legalább vihetnék le szalonnát. Köszöntem a figyelmet.”

Hulladék jellege: kommunális.

A Csontváry Kosztka Tivadar utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek