Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Csontváry Kosztka Tivadar utca kálváriája Havannán (Frissítve) - Hulladekvadasz.hu

Csontváry Kosztka Tivadar utca kálváriája Havannán (Frissítve)

A Csontváry Kosztka Tivadar utca évek óta tartó kálváriájára hívja fel a figyelmet a bejelentő budapesti Havanna lakótelepről.

Frissítve
2017.09.29.

A bejelentőtől kapott tájékoztatás alapján a területet megtisztították. Az alábbi üzenetett küldte el számunkra
„Tisztelt Hulladékvadászok! Először azt akartam jelenteni, hogy megtisztult a kis zónánk, ahova a helyi balkánság tömörült – de megijedtem, hogy a lakótelepen kísértetek járnak. Odamentem, hogy képet készítsek a tisztulásról, meg is történt, majd, mikor délután odanéztem már megint volt ott valami – aminek reggelre hűlt helye sem volt!

Érdemes lehetne a biztonság kedvéért a helyi papságot felkérni hogy szentelje fel a környék földjét és boszorkányűző pentagrammákkal jelölje a szemétlerakók helyét – a legutolsó, amit akarunk, hogy a lomokat gonosz szellemek, ne adj’ Isten démonok szállják meg.”

Köszönjük a takarítást elvgéző szervek munkáját.


Korábban
2017.09.03.

Ez a bejelentés egy jelképes jellegű bejelentés. A bejelentő évek óta tartó hulladékproblémára hívja fel a figyelmet és nem érti, hogyan süllyedhet az emberi kultúra ilyen mélyre.

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadászok! Hol is kezdhetném, itt élek születésem óta. Meglehetősen toleránsan álltam hozzá a dologhoz, pár éve már csinálják páran ezt, és elengedtem, pedig minden nyomorult nap lelátok rá. Jelen levelem se bejelentés akar lenni – persze az – inkább csak panaszkodás, mert tudom, hogy amint elviszi valaki onnan a szemetet, azt az emberek feljogosításnak érzik, hogy további otthoni mocskot hányjanak oda. Azt már hagyjuk, hogyan képesek idáig kibírni – amit én már kidobnék, még jobban néz ki, amit ezek az emberek oda vetnek, mikor már nekik sem kell.

Ez a kis sarkocska, ami az utóbbi, hát, olyan 3-5 évben lerakóhelyül szolgál, eredetileg kijelölt lomtalanításnak szánt és kijelölt hely. És nem mellesleg a gyerekkori emlékeim gyűjtőhelye. Csak az emlékeimmel én picit szebben bánok. Ahol most a képeken látható szemét van, ott valamikor a kedvenc gyerekkori fám állt, amit egy 2008 márciusi szélvihar csavart ki.

Ma ez a hely a lakótelepi balkániság pöcegödre, és ha valaki véletlenül rendezett állapotban visz oda szemetet, ha-már-ott-van-alapon, biztos benne, hogy pár órán belül szét lesz hányva az egész. Jelenleg, ahogy látható, leginkább elsődleges lakberendezési tárgyak képzik a kupac nagy részét – készítettem egy madártávlati képet is, hogy legyen képünk a méretekről, a kiterjedésről.
 
A szemét felépítésének a miértjét is tudom, de nem mondom el, mert így is elég lepra hírnevünk van, és ez az ügy már így is csak tovább mélyíti. Innen is jelezném: a közbiztonság jó, nem azzal van a probléma itt, a telepen. Többször megyek le éjjelente sétálni, teljesen egyedül. A gyerekek szabadon tudnak játszani, és a legnagyobb rájuk leselkedő veszély, hogy elesnek a játszón. Vannak  igen dicséretes igyekezetek és próbálkozások, ami hiányzik, az a közösségi és állami atmoszféra.

Mindannyiunk szívéből szólok szerintem, ha kimondom, hogy az állam elfelejtette a 18. kerületet. A helyi polgármesteri hivatal nem, és bár ők sokkal kisebbek.

A Csontváry Kosztka Tivadar utca szemétdombja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Csontváry Kosztka Tivadar utca szemétdombja. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Mit mondhatnék még. Nem kérem, hogy vigyétek el – egy hét múlva úgyis megint ott fog állni valami. Már belefáradtam és néha azt kívánom, hogy éjjel menjen le valaki és gyújtsa fel az egészet, legalább vihetnék le szalonnát. Köszöntem a figyelmet.”

Hulladék jellege: kommunális.

[codepeople-post-map]

A Csontváry Kosztka Tivadar utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

You may also like...