Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Magnólia muszlin anyagból - #25 DIY - Hulladekvadasz.hu

Magnólia muszlin anyagból – #25 DIY

Magnólia muszlin anyagból való készítéséhez nyújt segítséget a Kreatív Hobbik Csoport alábbi útmutatója, a DIY rovatban.

Készítő: Tildi – Honlap ide kattintva elérhető.

Szükséges anyagok, eszközök:

  • virágos anyag ( műszálas muszlin)
  • cérna
  • szártakarópapír: sárga, zöld
  • drót
  • olló, fogó
  • mécses

Elkészítés

Vágd körbe a virágokat, és a rózsaszínes részből vágjál ki négyzeteket 4,5 cm* 4,5 cm és 5 cm*5 cm méretben

A virágokat a szirmoknál vágd, kb be a közepőtől 0,5 cm-ig, majd  mécses segítségével a szirmok széleit „égesd” meg

Jó tanács: az anyagot a láng  fölé kb 3-4 cm-re tedd. Soha ne tedd bele a lángba, mert meggyulladhat, vagy bekormolódhat az anyag!
A virágok bimbóit a négyzetekből készítjük el.

Először az átlok mentén hajtsuk félbe. A négyzetek hajtásakor egyből dolgozhatunk  úgy, hogy a drótot is belehajtjuk, mint a 8. képen.  Ezután az egyik szárat hajtsuk középre a csúcsig

Ezt követően megint hajtsuk be a két szélét, és varrjuk össze ahogy a képen látható. Jó szorosan varrjuk, és néhányszor a cérnaszállal is körbetekerhetjük, majd varrjuk el a szálat és vágjuk le. Ezután szúrjuk bele a drótot

Ha kész zöld szártakaróval tekerjük körbe úgy, hogy a varrás ne látszódjon ki.

A virágoknál is ugyanezt a módszert használjuk majd. A második bimbónál hosszabb drótót vágjunk, kb 15-16 cm és csak kb 2 cm-ig tekerjük a szártakarót. Ezután két bimbót szártakaróval összedolgozunk: egymás mellé tesszük a két bimbót és folytatjuk a szártakaróval a befedést (jó szorosan tekerjük rá és egyengessük is el az ujjunkkal).

Amikor a bimbóktól olyan 8-9 cm-re értünk a tekeréssel, az üres drótot fogó segítségével hajtsuk vissza, majd vágjuk 2 cm-rel kisebbre mint a lenti bimbó. (23-24. kép)
Azután a drót végére illeszünk egy bimbót és tekerjük körbe szártakaróval, ahogy az előző kettőt.

Ha készen vagyunk válasszunk ki 2-2 virágot ( vagy ha fél virágok vannak abból állítsunk össze egy teljes virágot, mint 32. képén). A drót végét melegítsük fel, majd a virágokon szúrjuk át, ahogy a képen látható. Ezután a drót végét tekerjük be sárga szártakaróval, kb 1cm-re.

és fogóval hajlítsuk félbe a sárga részt, nyomjuk össze amennyire bírjuk ( ügyeljünk arra, hogy a szártakaró papírt ne sértsük fel). Ezután a virágokat húzzuk fel teljesen a sárga részig

, és a virág tövében kb fél cm-re varrjuk körbe jó szorosan, akár néhányszor a cérna szállal is körbetekerhetjük, majd varrjuk el a szálat és vágjuk le.

A következő lépésként egy kész virágot fogjunk a bimbókhoz és szártakaróval rögzítsük egymáshoz a képeken látható módon.

Tanács: amíg nem vagyunk gyakorlottak,  tekerjük a drót végéig a szártakarót amikor egymáshoz dolgozzuk az ágacskákat.
Levelek elkészítése: ha van az anyagunkon levél kivághatjuk őket, vagy vágjunk ki egyszerűen az anyagból levél formákat. Ezeknek a széleit dolgozzuk meg a lánggal a tanult módon.

Ha van speciális csipeszünk, az erezetet is megcsinálhatjuk a leveleken. A leveleket ragasztópisztollyal rögzíthetjük.

Magnólia muszlin anyagból végeredményét tegyük a vázába és gyönyörködjünk az alkotásunkban. (Tovább tartott leírni, mint a virágot megcsinálni.)

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...