Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.




Banki átutalással ide kattintva.

Magnólia muszlin anyagból – #25 DIY

Magnólia muszlin anyagból való készítéséhez nyújt segítséget a Kreatív Hobbik Csoport alábbi útmutatója, a DIY rovatban.

Készítő: Tildi – Honlap ide kattintva elérhető.

Szükséges anyagok, eszközök:

  • virágos anyag ( műszálas muszlin)
  • cérna
  • szártakarópapír: sárga, zöld
  • drót
  • olló, fogó
  • mécses

Elkészítés

Vágd körbe a virágokat, és a rózsaszínes részből vágjál ki négyzeteket 4,5 cm* 4,5 cm és 5 cm*5 cm méretben

A virágokat a szirmoknál vágd, kb be a közepőtől 0,5 cm-ig, majd  mécses segítségével a szirmok széleit “égesd” meg

Jó tanács: az anyagot a láng  fölé kb 3-4 cm-re tedd. Soha ne tedd bele a lángba, mert meggyulladhat, vagy bekormolódhat az anyag!
A virágok bimbóit a négyzetekből készítjük el.

Először az átlok mentén hajtsuk félbe. A négyzetek hajtásakor egyből dolgozhatunk  úgy, hogy a drótot is belehajtjuk, mint a 8. képen.  Ezután az egyik szárat hajtsuk középre a csúcsig

Ezt követően megint hajtsuk be a két szélét, és varrjuk össze ahogy a képen látható. Jó szorosan varrjuk, és néhányszor a cérnaszállal is körbetekerhetjük, majd varrjuk el a szálat és vágjuk le. Ezután szúrjuk bele a drótot

Ha kész zöld szártakaróval tekerjük körbe úgy, hogy a varrás ne látszódjon ki.

A virágoknál is ugyanezt a módszert használjuk majd. A második bimbónál hosszabb drótót vágjunk, kb 15-16 cm és csak kb 2 cm-ig tekerjük a szártakarót. Ezután két bimbót szártakaróval összedolgozunk: egymás mellé tesszük a két bimbót és folytatjuk a szártakaróval a befedést (jó szorosan tekerjük rá és egyengessük is el az ujjunkkal).

Amikor a bimbóktól olyan 8-9 cm-re értünk a tekeréssel, az üres drótot fogó segítségével hajtsuk vissza, majd vágjuk 2 cm-rel kisebbre mint a lenti bimbó. (23-24. kép)
Azután a drót végére illeszünk egy bimbót és tekerjük körbe szártakaróval, ahogy az előző kettőt.

Ha készen vagyunk válasszunk ki 2-2 virágot ( vagy ha fél virágok vannak abból állítsunk össze egy teljes virágot, mint 32. képén). A drót végét melegítsük fel, majd a virágokon szúrjuk át, ahogy a képen látható. Ezután a drót végét tekerjük be sárga szártakaróval, kb 1cm-re.

és fogóval hajlítsuk félbe a sárga részt, nyomjuk össze amennyire bírjuk ( ügyeljünk arra, hogy a szártakaró papírt ne sértsük fel). Ezután a virágokat húzzuk fel teljesen a sárga részig

, és a virág tövében kb fél cm-re varrjuk körbe jó szorosan, akár néhányszor a cérna szállal is körbetekerhetjük, majd varrjuk el a szálat és vágjuk le.

A következő lépésként egy kész virágot fogjunk a bimbókhoz és szártakaróval rögzítsük egymáshoz a képeken látható módon.

Tanács: amíg nem vagyunk gyakorlottak,  tekerjük a drót végéig a szártakarót amikor egymáshoz dolgozzuk az ágacskákat.
Levelek elkészítése: ha van az anyagunkon levél kivághatjuk őket, vagy vágjunk ki egyszerűen az anyagból levél formákat. Ezeknek a széleit dolgozzuk meg a lánggal a tanult módon.

Ha van speciális csipeszünk, az erezetet is megcsinálhatjuk a leveleken. A leveleket ragasztópisztollyal rögzíthetjük.

Magnólia muszlin anyagból végeredményét tegyük a vázába és gyönyörködjünk az alkotásunkban. (Tovább tartott leírni, mint a virágot megcsinálni.)

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek