Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Varázsolj befőttesüvegből vázát - #31 DIY - Hulladekvadasz.hu

Varázsolj befőttesüvegből vázát – #31 DIY

Varázsolj befőttesüvegből vázát útmutatónkkal nem csak a háziasszonyoknak szeretnénk kedveskedni, hanem az újrahasznosítás szerelmeseinek is.

Remélhetőleg a sok megüresedett befőttesüveg újrahasznosításához sokak kedvet kapnak, a Szabó Henrietta által készített útmutató által.

Készítő: Szabó Henrietta, Minyima
Elkészítési idő: ~1,5 óra (száradási idő miatt két napos munka)
Technika: újrahasznosítás

Hozzávalók:

  • gesso
  • szilikon forma
  • festőkés
  • falevelek
  • piros kövek (alja ragasztós)
  • dekor páka
  • kétoldalas ragasztó
  • befőttesüvegek
  • kontúrozó (fehér)
  • fehér akril vagy lakkspray (üveg felületre vagy univerzális)
  • csipkeszalag

Elkészítése

Első nap este készítsük el a gesso csipkét. A szilikon formát töltsük ki gessoval. Festőkéssel dolgozzuk bele, majd húzzuk le a tetejéről a felesleges anyagot. Hagyjuk száradni minimum 12 órát (szilikon formától, mélyedésektől, anyag mennyiségtől függően akár 24 óra is lehet)

Válasszuk ki a befőttesüvegeket, amikkel dolgozni szeretnénk, távolítsuk el a címkéket, mossuk el, zsírtalanítsuk a felületet. A gyűjtött faleveleket is óvatosan tisztítsuk meg és hagyjuk megszáradni őket. Kontúrozóval vagy gyöngytollal rajzoljunk rájuk különböző mintákat, ezek lehetnek pöttyök, vonalak, virágok, indák. Várjuk meg míg megszáradnak.

Több vékony rétegben fújjuk le az üvegeket a fehér akril/lakk spray-vel hogy ne folyjon meg az üvegeken a festék. Ha mégis megfolyt, majd kreatívan eltakarjuk azt a részt a gesso csipkével.

A faleveleket én csak egyszer vékonyan fújtam le, mert tetszett, hogy így egy picit vintage hatása lett.

Másnap ellenőrizzük le, hogy szükséges-e még több réteggel lefújni az üvegeket, vagy már megfelelően fed a festék. Ha ezzel kész vagyunk és teljesen megszáradtak az üvegeink, térjünk vissza a gesso csipkéhez. Óvatosan vegyük ki a szilikon formából a csipkemintánkat. Ezt a legkönnyebben úgy tehetjük meg, ha magát a szilikonformát kezdjük el visszafelé hajlítgatni, szinte magától kijön belőle a csipke. Dolgozzunk vele körültekintően, mert sérülékeny, könnyen elszakadhat.

Ragasszuk fel a befőttesüvegre a kétoldalú ragasztót és erre ragasszuk fel a gesso csipkét.

Dugjuk be melegedni a dekor pákát, tegyük a piros köveket a kívánt helyükre, tartsuk rajta a már átmelegedett pákát 5-10 másodpercig, ez megolvasztja a kövek ragasztós alját, így ha levesszük a pákát és a kis piros kövek kihűltek szépen ráragadnak és rajta maradnak a felületen. Persze ez kiváltható szimpla ragasztóval is. Én ezt azért szeretem jobban, mert biztos, hogy nem folyik meg a ragasztó.

Ha felragasztottuk az üvegekre és falevelekre is a köveket már csak a csipke masnival kell összekötnünk a három üveget és beletenni a falevélből készült „művirágainkat”.

Varázsolj befőttesüvegből vázát útmutatónkhoz Sok sikert kívánunk!

Ha még több újrahasznosítási ötletre, inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „Újrahasznosítási ötletek” nevű táblánkat ITT.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...