Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ombre karácsonyfa házi porcelángyurmából - #32 DIY - Hulladekvadasz.hu

Ombre karácsonyfa házi porcelángyurmából – #32 DIY

Ombre karácsonyfa készítését sajátíthatjuk el a következő DIY rovatunk útmutatójából, amit házi porcelángyurmából készítünk el.

Manapság nagyon népszerű a szódabikarbónából és kukoricakeményítőből készített karácsonyfadísz.

A recept nagyon egyszerű

  • 1 egység kukoricakeményítő
  • 2 egység  szódabikarbóna
  • 1 egység + még egy kicsi víz (az eredeti receptben még egy egység + egynegyed egység vizet ír, én kevesebbet tettem bele kb 1/8 egységnyit ). Az elkészítést megtaláljátok itt.
  • Amikor a díszek kiszáradtak, jöhet a díszítés körömlakkal és szemfestékkel.

Készítő: Tildi – tildidekor.hu

Elkészítési idő: kb 20 perc.

Hozzávalók

  • bármilyen por alapú szemfesték
  • színtelen, vagy a szemfestékkel harmonizáló körömlakk
  • ecset/applikátor

Elkészítés menete
Első lépésként a karácsonyfát kenjük át körömlakkal, nem kell túl vastagon, de nagyon vékonyan sem jó, mert gyorsan szárad és nem tudjuk a szemfestéket beledolgozni.

Ahogy felkentük a körömlakkot egyből kezdjük beledolgozni a szemfestéket, ha úgy érezzük, hogy már megszáradt a körömlakk, akkor fessünk rá egy kis adagot megint.

A legvilágosabb árnyalattal kezdjük, és haladjunk a sötétebb felé. Az árnyalatok találkozásánál mindig a világosabbra húzzuk egy kicsit rá a sötétebb árnyalatot és dolgozzuk jól össze az ecsettel (vagy a szemfesték applikátorral).

Ennél a fánál nem olyan szembetűnő az összedolgozás, mivel ott vannak az „erezetek”, de a fa hátulján fontos, hogy ne legyenek élesek a színátmenetek.

Amikor a színeket festjük fel, akkor a fenyő oldalain  is végezzük el a színezést. Majd fordítsuk meg a fát és a hátuljánál is először kenjük be a körömlakkal, majd a szemfestéket dolgozzuk a körömlakkba.

Ezzel a technikával egy bársonyos felületet kapunk, ami nem fog, és nem potyog róla a szemfesték. Ha valaki fényeset szeretne, fesse át színtelen körömlakkal.

Lehet csak körömlakkal is színezni a díszeket: a csillagot csillámos, a babát háromféle rózsaszín körömlakkal díszítettem. Ha csak színes körömlakkot használunk, akkor két réteg szükséges a festésnél, fontos, hogy az első réteg teljesen megszáradjon, azzal zárjuk a pórusokat, és utána még egy rétegben fessük át, ezzel egy kerámia hatást érünk el.

A kész Ombre karácsonyfa. Fotó: hulladekvadasz.hu

A kész Ombre karácsonyfa. Fotó: hulladekvadasz.hu

Tetszett a cikk, olvasnál még hasonlókat? Akkor kérjük támogasd a szerkesztőségünket, akár 300 forinttal is. Célunk, hogy minél több hasonló szemléletformáló, kreatív cikket hozzunk létre számotokra.




Ha az Ombre karácsonyfa elkészítéséhez hasonló karácsonyi inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „4 évszak – Tél (Karácsony)” nevű táblánkat IDE kattintva éred el.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

You may also like...