Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Ombre karácsonyfa házi porcelángyurmából – #32 DIY

Ombre karácsonyfa készítését sajátíthatjuk el a következő DIY rovatunk útmutatójából, amit házi porcelángyurmából készítünk el.

Manapság nagyon népszerű a szódabikarbónából és kukoricakeményítőből készített karácsonyfadísz.

A recept nagyon egyszerű

  • 1 egység kukoricakeményítő
  • 2 egység  szódabikarbóna
  • 1 egység + még egy kicsi víz (az eredeti receptben még egy egység + egynegyed egység vizet ír, én kevesebbet tettem bele kb 1/8 egységnyit ). Az elkészítést megtaláljátok itt.
  • Amikor a díszek kiszáradtak, jöhet a díszítés körömlakkal és szemfestékkel.

Készítő: Tildi – tildidekor.hu

Elkészítési idő: kb 20 perc.

Hozzávalók

  • bármilyen por alapú szemfesték
  • színtelen, vagy a szemfestékkel harmonizáló körömlakk
  • ecset/applikátor

Elkészítés menete
Első lépésként a karácsonyfát kenjük át körömlakkal, nem kell túl vastagon, de nagyon vékonyan sem jó, mert gyorsan szárad és nem tudjuk a szemfestéket beledolgozni.

Ahogy felkentük a körömlakkot egyből kezdjük beledolgozni a szemfestéket, ha úgy érezzük, hogy már megszáradt a körömlakk, akkor fessünk rá egy kis adagot megint.

A legvilágosabb árnyalattal kezdjük, és haladjunk a sötétebb felé. Az árnyalatok találkozásánál mindig a világosabbra húzzuk egy kicsit rá a sötétebb árnyalatot és dolgozzuk jól össze az ecsettel (vagy a szemfesték applikátorral).

Ennél a fánál nem olyan szembetűnő az összedolgozás, mivel ott vannak az “erezetek”, de a fa hátulján fontos, hogy ne legyenek élesek a színátmenetek.

Amikor a színeket festjük fel, akkor a fenyő oldalain  is végezzük el a színezést. Majd fordítsuk meg a fát és a hátuljánál is először kenjük be a körömlakkal, majd a szemfestéket dolgozzuk a körömlakkba.

Ezzel a technikával egy bársonyos felületet kapunk, ami nem fog, és nem potyog róla a szemfesték. Ha valaki fényeset szeretne, fesse át színtelen körömlakkal.

Lehet csak körömlakkal is színezni a díszeket: a csillagot csillámos, a babát háromféle rózsaszín körömlakkal díszítettem. Ha csak színes körömlakkot használunk, akkor két réteg szükséges a festésnél, fontos, hogy az első réteg teljesen megszáradjon, azzal zárjuk a pórusokat, és utána még egy rétegben fessük át, ezzel egy kerámia hatást érünk el.

A kész Ombre karácsonyfa. Fotó: hulladekvadasz.hu

A kész Ombre karácsonyfa. Fotó: hulladekvadasz.hu

Tetszett a cikk, olvasnál még hasonlókat? Akkor kérjük támogasd a szerkesztőségünket, akár 300 forinttal is. Célunk, hogy minél több hasonló szemléletformáló, kreatív cikket hozzunk létre számotokra.
Ha az Ombre karácsonyfa elkészítéséhez hasonló karácsonyi inspirációra van szükséged, akkor nézd meg a Pinteresten található „4 évszak – Tél (Karácsony)” nevű táblánkat IDE kattintva éred el.

Ha Te is beküldenéd alkotásodat, várjuk pályázatodat a kreativhobbikcsoport@gmail.com címre. Tárgymezőben az alábbi cím szerepeljen: Hulladékvadász DIY – saját alkotás neve. A további alkotásokhoz, újrahasznosításhoz sok sikert kíván a Kreatív Hobbik Csoport!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek