Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Eurocenter áruház mögötti szemétszigetek

Az  Eurocenter áruház felett lévő, egykori agyagbánya területén szemétszigeteket vélt felfedezni óbudai hulladékvadászunk.

A bejelentő szerint a szemétlerakások kialakulásának legfőbb oka a területen életvitel szerűen élő hajléktalanok. A kerület korábbi bejelentései ide kattintva elérhetők.

Bontott hűtő, háttérben az óbudai Eurocenter épülete. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Bontott hűtő, háttérben az óbudai Eurocenter épülete. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadászok! Az  Eurocenter áruház felett lévő, egykori agyagbánya területén (gps: 47.547640, 19.025519), főképp az alsó részén kiterjedt szemét szigetek találhatóak. Csak egy jelentősebb szigetet fotóztam le, mivel a többi részen hajléktalanok vertek sátrat, és nem szerettem volna konfliktust velük…

Kicsit beljebb haladva a domboldalon ezt láthatjuk a fák közt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Kicsit beljebb haladva a domboldalon ezt láthatjuk a fák közt. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemetet véleményem szerint részben az ott élő hajléktalanok, részben az illegális hulladék lerakók halmozták fel. Sajnos a képek nem túl jó minőségűek, a fényviszonyok nem voltak ideálisak. Előre is köszönöm a segítségüket a probléma megoldásában.”

A bejelentés időpontja: 2018 február 05.

Hulladék jellege: kommunális, építési, elektronikai.

Az Eurocenter áruház mögötti helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek