Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Gazdagréti domb alján szemétdomb

A Gazdagréti domb alján szemétdombra lelt Budapest XI. kerületi hulladékvadászunk. A trófeáját a bokor sűrűjébe hajítva kapta lencsevégre. Az elkövetőnek nyoma sincs vagy mégis?

Frissítve
2018.07.07.

A bejelentőtől az alábbi örömhírt kaptuk
“Kedves Hulladékvadászok! Örömmel tudatom, hogy az ügy megoldódott. Sikerült megtalálnom a szemét eredetét, így a tulajdonosa a tegnapi napon elszállította. Sajnos ez is olyan eset volt, amikor a szemét elszállítására megbízott vállalkozó nem viszi a szeméttelepig a szemetet. Kérem, hogy amennyiben bejelentették az Önkormányzatnak, úgy legyen szíves szólni nekik, hogy már nem kell elszállítani.”

A levélben leírtakban jól látható, hogy egyes esetekben a hulladékelszállítással megbízott vállalkozó viszi ki a határba a hulladékot és követ el köztisztasági és a hulladéktörvénybe ütköző cselekedetet.

Köszönjük a bejelentőnek az illegális hulladékprobléma megoldását. 


Korábban
2018.06.08.

Az illegális hulladéklerakásban személyes elérhetőség is található, ami valószínűleg az elkövetőé lehet. Újbudáról érkezett korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! Csatoltan küldöm a fotókat a mai bejelentésemhez. A szemét helye : 11.ker Gazdagréti domb alján található Szőlőlugas u. első üres (gyümölcsfás) telkével szemben bokrok mögött. (Szőlőlugas u. és Rétkerülő u. találkozása mellett)

Könnyen beazonosítható háztartási szemétnek tűnik. Remélem sikerül bírságot kiszabni.”

A bejelentés szövege: 2018.06.07.

Hulladék jellege: kommunális.

A Gazdagréti domb melletti helyszínről beérkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek