Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zólyomi utca 3 teleknyi illegális szemete

Érden, a Zólyomi utca környékén körülbelül 3 teleknyi területen található illegálisan lerakott szemét közel a Fundoklia-völgy természetvédelmi terület közelében.

A bejelentő állítása szerint a településen a terület kiépülés alatt van, de az aktuális önkormányzat nem tesz semmit a hulladékprobléma megoldása érdekében. Bármi előfordulhat főként ha a terület magánterület. Az aktuális jogszabályokat ismerve hasonló helyzetekben az aktuális önkormányzatok csak felszólítási joggal, majd bírósági feljelentéssel élhetnek a terület tulajdonosa ellen a hulladékgazdálkodási jogszabályok megszegése miatt.

A Zólyomi utca szemete tönkre teszi a környezetet. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Zólyomi utca szemete tönkre teszi a környezetet. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt hulladékvadászok! Érden természetvédelmi terület közvetlen közelében körülbelül 3 teleknyi területen található illegálisan lerakott szemét. A terület lassan kiépülőben van,de az önkormányzat ennek ellenére nem tesz semmit a környékkel.

Az illegálisan lerakott hulladék nem csak a növényzetet, hanem az állatok életét is veszélyezteti. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az illegálisan lerakott hulladék nem csak a növényzetet, hanem az állatok életét is veszélyezteti. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A szemét nagy részét a facsemeték, és bokrok közé rakják le, mostanra már kevés olyan részt találni arra, ami tiszta lenne. Ha módjukban áll, kérem tisztítsák meg a környéket, kár lenne az erdőért, és az állatokért. Köszönöm. A pontos helyszín: 2030 Érd, Zólyomi utca legeleje, az erdő mellett.”

A bejelentés időpontja: 2018.02.23.

Hulladék jellege: kommunális.

A Zólyomi utca helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek