Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Debreceni szemetelő mancsán csattant a bilincs

Debreceni szemetelő mancsán csattant a bilincs köszönhetően a civis város rendőreinek, aki korábban a veszélyes hulladékot a Fancsika tavak partjára vitte.

A rendőrségre 2018. április 7-én 18 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a Fancsika tavaknál veszélyes hulladékot tett le valaki (a bejelentés elérhető itt.). A rendőrök a helyszínre mentek, adatgyűjtést végeztek, majd a beszerzett információk alapján azonosították a feltételezett elkövetőt.

Olajtól bűzlő, családi VHS kazetta gyűjtemény Fancsika tó partjá. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Olajtól bűzlő, családi VHS kazetta gyűjtemény Fancsika tó partjá. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A nyomozók 2018. június 7-én gyanúsítottként kihallgatták K. Sándort, aki a megalapozott gyanú szerint egy műhely takarítását követően, az onnan származó hulladékot nem a szeméttelepre, hanem a tó partjára vitte. A hulladék között motorolajos flakon, valamint egy forgalomból kivont gépkocsi rendszáma és forgalmi engedélye is volt.

A területen kialakult állapotokat az illetékes szervek korábban már megoldották.

A Debreceni Rendőrkapitányság a 26 éves debreceni férfival szemben a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, amelyet a napokban bíróság elé állítási javaslattal befejeztek.

A debreceni rendőrök helyszínelés közben. / Fotó: police.hu

A debreceni rendőrök helyszínelés közben. / Fotó: police.hu

A debreceni szemetelő ügyét a nyomozó hatóság továbbította a járási ügyészség részére.

Forrás: police.hu


Hulladékvadász youtube csatorna, Szemetelők levadászva videónkat ajánljuk mindenki szíves figyelmébe!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek