Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Nemzeti Park tönkretétele hulladékkal

Nemzeti Park tönkretétele Csobánkán, avagy egy nyílt provokációnak lehetünk tanúi, ahol szemetelő szándékosan a Duna-Ipoly Nemzeti Park határait jelölő táblához tette le hulladékát.


Sajnos nagyon gyakran találkozunk hasonló esetekkel, ahol a szemetelő csúfot űz a természet őreivel és meggyalázza környezetünk tisztaságát. Felettébb bosszantó és undorító viselkedési forma ez.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Elképesztő pofátlanság, hogy valaki a természetvédelmi és nemzeti parkot jelölő tábla közelébe hajítja a műanyag hulladékait. Nem egy cigicsikkről, vagy papírzacskóról van szó, vagy egy véletlenül elkallódó PET palackról. Több zsák szemét éktelenkedik az út melletti  kiállóban, ami klasszikus hulladéklerakó terület szokott lenni.”

A bejelentés időpontja: 2018.08.12.

Hulladék jellege: kommunális, műanyag.

Helyszín/GPS: 47.629549, 18.936528

A Duna-Ipoly Nemzeti Park tönkretétele ne történhessen meg a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak, illetve a nemzeti park kezelőjének.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek