Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szalonnabőr hulladék rothadó szaga terjeng Isaszegen

Szalonnabőr hulladék rothadó szaga terjeng Isaszegen határában, nem messze a Rákos-pataktól. A látvány vérlázító és botrányos.

A helyszínen közel 1 tonnányi szerves hulladék van zsákokba és nagy mennyiségben kiöntve a földre. Közvetlenül mellette bontott bútorok és kommunális hulladék szennyezi be a környék erdős szakaszát. A nagy mennyiségű szerves hulladék veszélyes hulladéknak is minősül, hiszen komoly közegészségügyi problémákat vet fel.

A húsipari (hulladék) melléktermékekhez soroljuk a hús, hal és egyéb állati eredetű élelmiszerek előállítása és feldolgozása során keletkező, fogyasztásra vagy feldolgozásra alkalmatlan anyagokat, illetve a romlott, lejárt szavatosságú húskészítmények is. Ezeket az állati eredetű hulladékokat szakszerűen kell kezelni. A szakszerű kezelésnek ára van és ahogy a példa is mutatja vannak, akik nem óhajtják kifizetni. – szerk.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Sziasztok! Egyik kedvenc gombász helyünkre érve, Péceltől Isaszeg irányában, a Nagytarcsai elágazás előtt bal oldalon fogadott minket ez a látvány. Egy nagy halom lom kidobva, sok szemetes zsáknyi zacskós kenyér és szalonnabőr társaságában. Vérlázító, különösen, hogy még tábla is van kitéve…

Több száz kilónyi szalonnabőr is lehet a helyszínen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Több száz kilónyi szalonnabőr is lehet a helyszínen. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Sokszor jövünk ki erdőből úgy, hogy egy csomó szemetet is kihozunk, de most csak a fotók miatt szálltunk ki a kocsiból. Bűzlött a rothadó állati eredetű szemét. Tudtok valamit tenni? Nem gondoljuk, hogy a bőrök korábbi „tulajdonosa” messze lakik… Ez valamilyen táborban megmaradt kenyér és szalonna lehet. Köszönjük szépen!”

Rendszeresen kerül ki a helyszínre kommunális hulladék is.

Rendszeresen kerül ki a helyszínre kommunális hulladék is.

A bejelentés időpontja: 2018.09.30.

Hulladék jellege: kommunális, építési, szerves, veszélyes hulladék.

Helyszín / GPS: 47.517306, 19.367278

"Önnek ez tetszik?" feliratú tábla mögött megállás nélkül gyűlik a szemét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

“Önnek ez tetszik?” feliratú tábla mögött megállás nélkül gyűlik a szemét. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az isaszegi szalonnabőr veszélyes hulladékának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Kérsz egy harit? :)

Kérsz egy harit? 🙂

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek