Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Rommá tört Mercedes torzója Zuglóban

Egy rommá tört Mercedes torzója rombolja a közérzetet, Zugló kertvárosi részén, a Szuglói utcában, amin már rendszám se látható.

Budapest XIV. kerületéből rendszeresen kapjuk a roncs autókkal, vagy rendszám nélküli autókról a bejelentéseket. Ezeket az autókat a hatályban lévő jogszabályok szerint az illetékes szerv – esetünkben a Zugló Önkormányzat Rendészete – szállítja el a közterületről.

Szörnyű látvány. Nem tudjuk mi történhetett, de már a roncs köré gyűlik a szemét is.

Szörnyű látvány. Nem tudjuk mi történhetett, de már a roncs köré gyűlik a szemét is.

Mit mond erre pontosan a KRESZ?
“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

A bejelentést a bejelentő aloldalunkon keresztül kaptuk meg: Szugló utca 105. előtt roncs autó áll. Vélhetően egy frontális ütközés lenyomata díszíti a budapesti XIV. kerület utcáját, ahova már a szemetet is elkezdték hordani egyesek.

A bejelentés időpontja: 2019.02.03.

Hulladék jellege: autóroncs.

Rendszám lefeszítve? Nem tudjuk, de már a hulladéktartónak megfelel az autó.

Rendszám lefeszítve? Nem tudjuk, de már a hulladéktartónak megfelel az autó.

Helyszín/GPS: 1141Budapest, Szugló u. 105

Egy rommá tört Mercedes torzójának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékeseknek.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek