Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Teszedd 2019 - A tiszta Magyarországért - Hulladekvadasz.hu

Teszedd 2019 – A tiszta Magyarországért

A Teszedd 2019 -ben immár VIII. alkalommal kerül megszervezésre Magyarország legnagyobb szemétszedési akciója a tiszta Magyarországért!

Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító környezetvédelmi akciója 2019. március 18-24. között kerül megszervezésre, amely idén a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik.

A szervezők idén is várnak minden környezetért tenni akaró önkéntest a TeSzedd! akcióba, amihez február 18-tól március 3-án éjfélig lehet – a Teszedd weboldalon – csatlakozni. A honlapon minden a jelentkezéssel, regisztrációval kapcsolatos valamennyi információ megtalálható.

A JÖN Alapítvány / Hulladékvadász közös Teszedd akciója, a budapesti népszigeten, több mint 100 önkéntes részvételével.

A JÖN Alapítvány / Hulladékvadász közös Teszedd akciója, a budapesti népszigeten, több mint 100 önkéntes részvételével.

Az idei akció előkészítése során is várják koordinátorok jelentkezését, valamint az általuk létrehozott találkozási pontokhoz önkéntesek csatlakozását!

A Hulladékvadász 2016-os Teszedd akcióját a budapesti Ördög-árok megtisztítására rendezte meg.

A Hulladékvadász 2016-os Teszedd akcióját a budapesti Ördög-árok megtisztítására rendezte meg.

„A környezetünkre való odafigyelés, összességében a felelős környezettudatos gondolkodás ma már természetes elvárásnak számít mindannyiunk felé. Ezért is szervezzük meg a TeSzedd! akciót évről évre és hívunk most is, hogy mutassunk jó példát ezzel is környezetünknek, mutassuk meg, hogy fontos számunkra a szép, tiszta környezet és hajlandóak is vagyunk tenni ezért!” – írják a szervezők.

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért

A Teszedd 2019 alkalmával is a főszervezők gondoskodnak az akció során összegyűjtött szemét elszállításáról és annak ártalmatlanításáról is.


Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért

A JÖN Alapítvány kihasználva a Teszedd adta lehetőségeket ismét a budapesti Duna-partra hívja az embereket, a Dunamentő kaland keretein belül.

A történelminek is nevezett szemétszedési akció 2018 szeptemberében minden eddigi magyarországi rekordot megdöntött. A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a Duna-part szemetességére és használjuk ki a Duna alacsony vízállását. Mindezt az illetékes szervek hathatós bevonásával, amit sikeresen abszolvált is a környezetvédelmi szervezetünk.

 

A Dunamentő Kaland volt Magyarország eddigi legnagyobb szemétszedési akciója. Nézzük számokban az eseményt:

  • A körülbelül 2 kilométeres távot az önkéntesek 4 óra alatt teljesítették, segítve, támogatva egymást.
  • Az eseményen körülbelül 20 köbméternyi összeszedett és részben szelektíven gyűjtött hulladékkal lett tisztább a pesti Duna-part.
  • Közel 400 önkéntes részvételével hatalmas sikerrel zárult a Dunamentő kaland 2018-ban.
  • A hulladék mennyisége közel 650 szemeteszsáknak megfelelő volt.
  • Az esemény időpontja előtt nem egész 4 nappal lett meghirdetve.

A Dunamentő Kaland 2019 -es eseményéről a JÖN honlapján lehet bővebben tájékozódni.

You may also like...