Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Teszedd 2019 – A tiszta Magyarországért

A Teszedd 2019 -ben immár VIII. alkalommal kerül megszervezésre Magyarország legnagyobb szemétszedési akciója a tiszta Magyarországért!

Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító környezetvédelmi akciója 2019. március 18-24. között kerül megszervezésre, amely idén a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik.

A szervezők idén is várnak minden környezetért tenni akaró önkéntest a TeSzedd! akcióba, amihez február 18-tól március 3-án éjfélig lehet – a Teszedd weboldalon – csatlakozni. A honlapon minden a jelentkezéssel, regisztrációval kapcsolatos valamennyi információ megtalálható.

A JÖN Alapítvány / Hulladékvadász közös Teszedd akciója, a budapesti népszigeten, több mint 100 önkéntes részvételével.

A JÖN Alapítvány / Hulladékvadász közös Teszedd akciója, a budapesti népszigeten, több mint 100 önkéntes részvételével.

Az idei akció előkészítése során is várják koordinátorok jelentkezését, valamint az általuk létrehozott találkozási pontokhoz önkéntesek csatlakozását!

A Hulladékvadász 2016-os Teszedd akcióját a budapesti Ördög-árok megtisztítására rendezte meg.

A Hulladékvadász 2016-os Teszedd akcióját a budapesti Ördög-árok megtisztítására rendezte meg.

“A környezetünkre való odafigyelés, összességében a felelős környezettudatos gondolkodás ma már természetes elvárásnak számít mindannyiunk felé. Ezért is szervezzük meg a TeSzedd! akciót évről évre és hívunk most is, hogy mutassunk jó példát ezzel is környezetünknek, mutassuk meg, hogy fontos számunkra a szép, tiszta környezet és hajlandóak is vagyunk tenni ezért!” – írják a szervezők.

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért

Történelmi Dunamentő kaland: 400 ember a tiszta Duna-partért

A Teszedd 2019 alkalmával is a főszervezők gondoskodnak az akció során összegyűjtött szemét elszállításáról és annak ártalmatlanításáról is.


Szemeteszsákkal és kesztyűvel a Duna megmentéséért

A JÖN Alapítvány kihasználva a Teszedd adta lehetőségeket ismét a budapesti Duna-partra hívja az embereket, a Dunamentő kaland keretein belül.

A történelminek is nevezett szemétszedési akció 2018 szeptemberében minden eddigi magyarországi rekordot megdöntött. A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a Duna-part szemetességére és használjuk ki a Duna alacsony vízállását. Mindezt az illetékes szervek hathatós bevonásával, amit sikeresen abszolvált is a környezetvédelmi szervezetünk.

 

A Dunamentő Kaland volt Magyarország eddigi legnagyobb szemétszedési akciója. Nézzük számokban az eseményt:

  • A körülbelül 2 kilométeres távot az önkéntesek 4 óra alatt teljesítették, segítve, támogatva egymást.
  • Az eseményen körülbelül 20 köbméternyi összeszedett és részben szelektíven gyűjtött hulladékkal lett tisztább a pesti Duna-part.
  • Közel 400 önkéntes részvételével hatalmas sikerrel zárult a Dunamentő kaland 2018-ban.
  • A hulladék mennyisége közel 650 szemeteszsáknak megfelelő volt.
  • Az esemény időpontja előtt nem egész 4 nappal lett meghirdetve.

A Dunamentő Kaland 2019 -es eseményéről a JÖN honlapján lehet bővebben tájékozódni.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek