Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Trashtag útmutató a menő instagram képhez - Hulladekvadasz.hu

Trashtag útmutató a menő instagram képhez

Trashtag útmutató mindazoknak, akik még nem trashtegeltek, de azoknak is akik már csapatják ezt a nagyszerű kihívást. Csak okosan!

Szinte minden évben indul egy újabb kihívás az interneten,  ami bejárja az egész világot. A mostani menőnek számító instagramos „előtte – utána” képes szemétszedés reméljük maradandóbb lesz az előzőeknél. A #trashtagről korábban már beszámoltunk, sőt arról is, hogy Magyarországon a hulladékvadászok és az illetékes önkormányzatok már évek óta űzik ezt a nemes kihívást.

Vácrátót határába hordott hulladék és az önkoris #trashtag után.

Vácrátót határába hordott hulladék és az önkoris #trashtag után.

Viszont sokan nincsenek tisztában a #trashtag kihívásnak a gyakorlati lebonyolításával. Nekik nyújt segítséget ez a trashtag útmutató.

Hogyan kezdjünk hozzá? Mi a folyamata?

  1. Először is keressünk egy megfelelő helyszínt.
    Nézz körül a lakhelyed környékén. Biztos fogsz találni megfelelő helyszínt, ha nem kattints ide a hulladékvadászok nagy-térképére, ahol több ezer helyszín van.
  2. Szerezzünk be a lehetőségeinkhez mérten többször használatos kesztyűt és lebomló szemeteszsákot.
    A kihíváshoz felhasznált eszközöknek is tükrözniük kell a célt, környezetbarátnak kell lenniük. Ne növeljük a hulladék mennyiségét, hanem a lehetőségeinkhez mérten csökkentsük azt. Ezért ne az egyszer használatos műanyag kesztyűket és a műanyag szemeteszsákokat használjuk.
  3. Mérjük fel az erőviszonyokat, avagy ha túl sok a szemét ne vállaljuk túl magunkat.
    Sokan esnek abba a hibába, hogy a kiválasztott helyszínen több hulladékot szednek össze, mint amit kézi erővel eltudnának onnan szállítani. Ne vállald túl magad, csak ésszel.
  4. A takarítás előtt fotózzuk le a helyszínt és ahogy végeztünk utána is. Mindezek után kész a menő Instagram képünk.
    Az instagramhoz több olyan program létezik, amivel könnyedén tudunk előtte-utána képeket szerkeszteni, hogy igazán menőnek tűnjünk.
  5. Csatlakozz a #trashtag hungary facebookos csoporthoz és oszd meg ott is az akciódat.
    A létrehozása óta már több százan léptek be és osztották meg a csoport tagjaival és a nagy világgal #trashtag akciójukat. Tégy te is így!

    Cigicsikk a leggyakrabban eldobott szemét. Támogasd az ellene indított kampányunkat. Kattints a képre.

    Cigicsikk a leggyakrabban eldobott szemét. Támogasd az ellene indított kampányunkat. Kattints a képre.

  6. Talán a legfontosabb pont, mindig gondoskodjunk a megfelelő hulladékelszállításról.
    Sokan talán ezzel vannak a legnagyobb bajban, ami nem is meglepő. Több olyan telefonhívást, levelet kaptunk, amiben arról kérdeztek minket, hogy „Összeszedtem a szemetet és most kinek szóljak, hogy elvigye?”. Ez a lehető legrosszabb forgatókönyv. Mindig annyi szemetet szedj össze #trashtagnél, amit kézi erővel is el tudsz vinni, vagy legalább személy-gépjárműben el tudsz szállítani a legközelebbi hulladékudvarba. Ha nagyon sok szemetet szedtél össze, annak elszállítási ára van, amit neked kell megfizetned. (Ugye nem akarsz 30-50 ezer forintokat konténerre költeni?!)
  7. Ha közösségi szemétszedési akciót szerveznél, akkor ajánljuk figyelmedbe a szemetszedes.hu társhonlapunkat, amin keresztül már több százan vettek részt környezetünk megtisztításában.

+1. Mindig vigyázz hova nyúlsz.
Sok esetben található a szemétben injekciós tű, vagy törött üveg, illetve az azbesztpala és más veszélyes hulladékot ne gyűjtsük össze.

Tartsd be minden körülmény között a trashtag útmutató pontjait!

Ha sikerül betartani, akkor garantáltan nem érhet minket meglepetés az akciók alkalmával.

You may also like...