Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Odacsapunk az elektronikai hulladéknak! - Playit 2019 - Hulladekvadasz.hu

Odacsapunk az elektronikai hulladéknak! – Playit 2019

Odacsapunk az elektronikai hulladéknak, de tényleg, szó szerint. Ismét ott leszünk hazánk legnagyobb gamershowján, a Playit-n november 23-án.

Az esemény célja az Y generáció figyelmének a felkeltése az elektronikai hulladékok visszagyűjtésének a fontosságára. 2018-ban hatalmas sikert aratott a két napos eseményen az általunk megrendezett Rage room, avagy a dühöngő szóba.

A speciálisan elzárt szobába csak az mehet be, aki megfelelő szemléletformáló kérdésekre helyesen válaszol. Ha sikerrel járt, akkor megfelelő balesetvédelmi oktatáson átesve kaphat védőruhát, baseball ütőt, pajszert, vagy akár villáskulcsot is az úgynevezett „rageléshez”. Mindezek után, ha végzett az a megsemmisített termékeket darabjaikra bontva szelektíven szét kell szedni.

Rage Room: Dühöngésből 5-ös | PlayIT 2018

Rage Room: Dühöngésből 5-ös | PlayIT 2018

Tavaly a résztvevők több mint 860 kilónyi elektronikai hulladékot csaptak szét, aminek minden eleme a megfelelő helyre került a teljes újrahasznosítás céljából. Fontos tudni, hogy az elektronikai hulladékok értékes másod-nyersanyagnak számítanak az ipar szereplőinek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Szebenyi Péter (@szebenyipeter) által megosztott bejegyzés,

A hulladékvadász több éves fennállása során több száz olyan bejelentést kaptunk, ami arról tanúskodott hogy egyesek nem a megfelelő helyre vitték a megunt elektronikai eszközeiket.

Az ilyen termékek kikerülnek a természetbe azok súlyos környezetszennyezéssel járhatnak. Emiatt a nem megfelelő helyre kerülése esetén veszélyes hulladéknak is minősülnek az elektronikai hulladékok.

Mit gondolsz, odacsapunk? Az eseményhez ide kattintva lehet csatlakozni.

You may also like...