Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ne égess, komposztálj! - jövőre betiltják az avarégetést - Hulladekvadasz.hu

Ne égess, komposztálj! – jövőre betiltják az avarégetést

Ne égess, komposztálj! őszi kampányt hirdet a környezetvédelmi küldetésű JÖN Alapítvány, aminek segítségével mindenki megtanulhat komposztálni.

Sőt, még talán ennél is többről szól ez a kampány, aminek kiemelt elemei a III. Komposztáló szépségverseny és a JÖN Faültetési Nagykövet program. Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetükben élők egészségét is veszélyeztethetik. A szervezetünk kampánya kimondottan az avarégetés súlyosan egészségkárosító országos problémájára hívja fel a figyelmet, illetve a komposztálás népszerűsítését tűzi ki célul.

Ne égess, komposztálj! kampány elemei

  • Szemléletformáló cikkek a hulladekvadasz.hu komposzt rovatában;
  • JÖN Faültetési Nagykövet program a zöld környezetért!
  • III. Komposztáló-szépségverseny;
  • Csúzlis magültetés, komposztgranulátummal;
  • Komposztálás népszerűsítése a közösségi médiában;
  • Komposzt-barát zöld közösségek létrehozása;
  • Rendezvényeken való megjelenés, előadások.

A kampány több különböző eseményeiről a hulladekvadasz.hu -n és a komPOSZTolok facebook oldalon lehet első ízben értesülni.

Tilos az avarégetés 2021. január 1-jétől

Egy, az ebben az évben elfogadott törvénymódosítás szerint 2021. január 1-jétől országosan tilos lesz az avar és a kerti hulladék égetése. Így ez az utolsó olyan őszi időszak, amikor illetékes önkormányzatok helyi rendelethez kötve engedélyezhetik a kerti hulladék elégetését.

A komposztálás elősegíti, hogy tisztább levegőn élhessünk.

A komposztálás elősegíti, hogy tisztább levegőn élhessünk.

A kampány kiemelt célja, a felkészülés

A JÖN edukációs kampányának kiemelt célja, hogy felkészítse a lakosságot a komposztálás gyors és eredményes elsajátítására.

III. Komposztáló-szépségverseny

Nevezz be a világ legegyedibb szépségversenyére a komposztálóddal a komposztálás népszerűsítéséért és mutasd meg, hogy Te hogyan csinálod!  A világon egyedülálló szépségversenyre idén már a lakosság mellett cégek, közintézmények, iskolák is nevezhetnek. További részletek a zöld szervezet honlapján, kattints ide a  nevezési űrlapra.

Tavaly az egyedi Komposzt kas volt a befutó.

Tavaly az egyedi Komposzt kas volt a befutó.

2019 Komposztáló-szépségversenyének győztese a Zöld Kakas Líceum volt.

JÖN Faültetési Nagykövet program

Mindemellett az alapítvány a Faültetési Nagykövet programja alkalmával a lakosság bevonásával faültetési eseményeket szervez országszerte a tiszta levegő és a zöld környezet megőrzésére.

A JÖN faültetési nagykövet programja által több száz fát ültettek el.

A JÖN faültetési nagykövet programja által több száz fát ültettek el.

A környezetvédelmi szervezetünk felismerve, hogy a lakosság körében egyre nagyobb az igény a faültetési lehetőségekre, így kiemelt figyelmet szentelünk az őszi szemléletformáló kampánya elemeként.

Légy Te is faültetési nagykövet!

Bízunk a Ne égess, komposztálj! – őszi edukációs kampányában és ezáltal közös sikerülben is, hogy egyszer csak egy élhetőbb, tisztább és környezettudatosabb Magyarországon élhetünk.

You may also like...