Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
World Cleanup Day 2018 - Gellért-hegyi szemétszedési akció - Hulladekvadasz.hu

World Cleanup Day 2018 – Gellért-hegyi szemétszedési akció

A World Cleanup Day 2018 alkalmával az AIESEC nemzetközi szervezet és a JÖN Alapítvány közös szemétszedési akciót szervez szeptember 15-én a Gellért-hegyre.

„Tisztítsuk meg a várost!” – felszólítással invitálják a szervezők az önkénteseket a szeptember közepén megrendezésre kerülő eseményre.

2017-ben remek hangulatban telt a több mint 100 embert megmozgató szemétszedési akció. / Fotó: hulladekvadasz.hu

2017-ben remek hangulatban telt a több mint 100 embert megmozgató szemétszedési akció. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Az esemény a tavalyi nagy sikerű Gellért-hegyi szemétszedés mintájára kerül megrendezésre, ahol akkor több mint 110 önkéntes környezettisztító közreműködésével 100-nál is több szemeteszsákkal lett kevesebb hulladék Budapest központi helyszínén.

A nemzetközi mozgalom, a World Cleanup Day 2018 eseményéhez eddig több mint 150 országból több millió ember csatlakozott ahhoz, hogy megtisztítsuk szeptember 15-én a Földet. A világunkat megmozgató esemény szervezői az emberi történelem legnagyobb polgári akciójának nevezik.

A szemétszedési akció facebookos eseményéhez ide kattintva lehet csatlakozni.

Az oldalunk üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt nagy megtiszteltetés érte, hogy az AIESEC nemzetközi szervezet magyarországi csoportjának felkérésére szemétszedési akciót rendezhet a nemzetközi szervezettel.

Fontos információk az eseménnyel kapcsolatban

  • Helyszín: Budapest, Gellért-hegy.
  • Gyülekező: Szent Gellért téri díszkútnál.
    [codepeople-post-map]
  • Az esemény időpontja: 16:00 -tól 19:00-ig.
  • Zsákokat és kesztyűket a JÖN Alapítvány biztosítja.
  • A rendezvény politikamentes.

Az önkéntesek által összegyűjtött hulladékot a Főkert Nonprofit Zrt. szállítja el, akik egyben ezzel a nemes gesztussal támogatják a rendezvény létrejöttét és a Bolygónk megmentését.

A World Cleanup Day 2018 egy kiváló alkalom arra, hogy a környezetért tenni akaró nemzetek megmutassák, hogy együttes erővel megtudják menteni a Földet.


Az AIESEC bemutatása

Az AIESEC a világ legnagyobb nemzetközi hallgatói szervezete: több mint 120 országban van jelen és több mint 86000 taggal büszkélkedik. Működését nonprofit alapon végzi, tagjai és vezetői is diákok. Fő célja a fiatalok személyes, szakmai és vezetői képességeinek fejlesztése.

Hallgatói programjai

  • Nemzetközi Önkéntes és Szakmai Programok
    Magyarországon évente 350-400 hallgató és friss diplomás tölti velünk a szakmai gyakorlatát, vagy megy külföldre önkéntes munkát végezni. Mindannyian életre szóló élményekkel gazdagodtak, számukra eddig ismeretlen kultúrákat ismertek meg és nem utolsósorban olyan tapasztalatokat gyűjtöttek, amelyek akár a későbbi munkavállalásnál is nagy előnyt jelenthetnek.
  • Global Volunteer
    Az AIESEC által szervezett kultúraközi programok lehetőséget biztosítanak fiataloknak, hogy más kultúrákat megismerjenek, életre szóló élményeket és hasznos tapasztalatokat szerezzenek. A 6-8 hetes önkéntes programok keretében szélesíthetik látókörüket, új barátságokat köthetnek és egy nemzetközi közösség részévé válhatnak.
  • Global Entrepreneur
    A Global Entrepreneur Program egy 6-12 hetes nemzetközi szakmai gyakorlati program, melynek keretében a fiataloknak lehetősége nyílik innovatív, startup közegben kipróbálni magukat. Partnereink fiatal, kis méretű cégek, ahol a gyakornok testközelből tapasztalhatja meg egy startup beindulását és működését, rálátással az összes departmentre. A program keretében a résztvevők fejleszthetik nyelvtudásukat, a hosszabb külföldön töltött idő alatt új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, új szempontú tanulási-, és munkaszemléletet sajátíthatnak el, növelhetik alkalmazkodó készségüket és ezáltal értékes munkaerőpiaci tapasztalatot szerezhetnek.
  • Global Talent
    A professzionális szakmai gyakorlat 6-18 hónapos külföldi munkát kínál, szakmai tapasztalatszerzés céljából. A résztvevők rengeteg területén, marketingtől az IT supporting dolgozhatnak piacvezető cégeknek, mint például a Tata Consultancy Services, Nokia, Apple, Nike. A programok keretében a résztvevők fejleszthetik nyelvtudásukat, a hosszabb külföldön töltött idő alatt új kultúrákkal ismerkedhetnek meg, új szempontú tanulási-, és munkaszemléletet sajátíthatnak el, növelhetik alkalmazkodó készségüket és ezáltal értékes munkaerőpiaci tapasztalatot szerezhetnek.
Magyarországot az AIESEC 1972. évi bécsi nemzetközi kongresszusán választották a szervezet teljes jogú tagjává és azóta biztosít minőségi és életreszóló élményt a magyar és külföldi fiatalok számára.

Tudjon meg többet az aiesec.hu oldalon!

You may also like...