Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A Mágnes Lady és a pisztoly doboz

Hetek óta először sütött ki a nap és hosszú hétvége is van szóval minden adott egy horgászatra. Sajnos Dávid most nem tudott eljönni velem úgy, hogy Réka lesz az akivel együtt horgászom. Továbbiakban csak a Mágnes Lady!

Szóval a Mágnes Lady már több horgászatunkon részt vett, segítette a munkánk de eddig nem próbálta ki, viszont egyszer mindennek eljön az ideje. A helyszínt most is a szigetszentmiklósi Duna part egy központi része lesz, jártunk már itt és ismerjük a vizet. Bepakoltuk a felszerelést és elindultunk, mikor kiértünk a kiszemelt stéghez a Mágnes Lady kapott egy gyorstalpalót a horgászat technikájáról és ezután neki is állhattunk. Az eleje a szokásos módon indult, pásztázva dobálgattunk és kerestük a nagyobb dolgokat a vízben, de már akkor tudtuk, hogy jó helyet választottunk mert mágnesek akadtak 3-4 helyen ami jó jel csak ki kell húzni őket.

Kezdetben az apróságok jöttek, bögre, székláb és lakat, most pedig jöhetnek a nagyobbak. Ilyenkor megnézzük hol akad a mágnes és elkezdjük folyamatosan azt a helyet dobálni és ugyan azt a sávot végig horgászni. néhány dobás után a fém elindul ki az iszapból hiszen szép lassan kimozgattuk. Most is így történ elindult a tárgy, a mágnes biztosan fogta, még néhány ellenőrző húzás és ha nem csúszik le róla akkor végre megvan a fogásunk, már a miénk. Húztuk a part felé, szépen siklott az iszapon csak ki kell emelni de addig is találgattuk mi lehet. Amíg így tanakodtunk kiért a partra és láttuk, hogy egy nyitott fémdoboz. Így nehezebb a feladat, bármi is van benne nem eshet ki azért nagyon óvatosan kell kiemelnünk, jobb ha két mágnessel fogjuk ezért a Mágnes Lady is besegített, biztosan fogtuk és végre kiemelhettük. Az első akadó pipa, kint van a lábunknál és láthatjuk mi is az, egy pisztolydoboz és a legjobb az egészben, hogy egy bőr pisztolytáska is van benne.

img_20161031_133523

Igaz elég iszapos, átázott, de tisztítás után újra használható. A dobozt kimostuk a biztonság kedvéért, volt benne cső és tár tisztító de semmi pisztoly, mondjuk ezt nem bántuk. Most pedig jöhet a következő akadó, a technika ugyanaz mint az előbb,ismét sikerrel jártunk, elindulta tárgy, bár ez nehezebben jött és el-el akadt, de ha valamit megakarunk fogni akkor megfogjuk. Attól függetlenül, hogy a mágnes lecsúszott róla többször is, sikerült a felszínre emelnünk, egy kuka, már megint egy kuka. Miért kerülnek ezek a kukán állandóan a vízbe, hiszen csak a parton tudják gyűjteni a hulladékot.

Mágnes Lady

Ismét visszaállítottuk a helyére és összegyűjtöttük a szemetet magunk után majd elindultunk haza a nagy fogással.

Üdvözlettel:
Mágnes horgász csapat

Latest posts by Mágnes horgászat (see all)

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek