Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Két hős zuglói közterület-felügyelő kitüntetése

Két zuglói közterület-felügyelő testi épségét kockáztatva intézkedett illegális hulladékot lerakókkal szemben, a kerület egyik gyűjtőszigeténél.

A krimibe forduló esemény még decemberben történt. Két felügyelő járőrözés közben, a rákospataki gyűjtőszigetnél egy járműre figyelt fel, amelyből sittel teli zsákokat pakoltak a tartályok mellé. Intézkedésük során az elkövetők gépjárművükkel megpróbálták elgázolni egyiküket, szándékosan nekihajtottak gépjárművüknek is, több százezres kárt okozva mindkét autóban.

Korábban Karácsony Gergely, Zugló Polgármestere, a zuglói illegális szeméttelep helyszínén az RTL Híradójának adott interjújában is kiemelte a közterület-felügyelő kollégák helytállását.

közterület-felügyelő A kitüntetési ceremónia. / Forrás: facebook.com/FKFZrt

A kitüntetési ceremónia. / Forrás: facebook.com/FKFZrt

Az akciófilmbe illő jelenet során csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sérült meg. A közterület-felügyelők az elkövetőket átadták a helyszínre kiérkező rendőröknek. Az ügy kivizsgálása jelenleg is folyik.

Az FKF Nonprofit Zrt. szeretne a jövőben egy díj átadásával köszönetet mondani azoknak, akik segítenek hozzájárulni Budapest, illetve lakókörnyezetük közterületi rendjének és tisztaságának megóvásához. A Társaság szándéka szerint a díjat megkaphatják majd közterület-felügyelők, rendőrök, de pályázhatnak az elismerésre lakóközösségek, valamint magánszemélyek és céges kollektívák is.

Első alkalommal két zuglói közterület-felügyelő kapta az FKF „Aranyseprű díjat”.

Forrás: FKF Zrt. facebook oldala

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek