Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Természetvédelmi terület táblájánál hulladéklerakat a XVI. kerületben - Hulladekvadasz.hu

Természetvédelmi terület táblájánál hulladéklerakat a XVI. kerületben

Természetvédelmi terület táblájához hordták a szemetet ismeretlenek, mintha csak azokkal az emberekkel akarnának gúnyt űzni, akiknek fontos a természet írja bejelentésében a bejelentő.

A bejelentés helyszíne a Rákos-patak mellett található, ahonnan már több alkalommal hasonló bejelentések érkeztek az oldalunkra. A Google Maps műholdas képeinek tanulsága szerint a terület évek óta illegális hulladéklerakások szintre. Erről a képet lentebb lehet megtalálni.

Természetvédelmi terület táblájánál hulladéklerakat a XVI. kerületben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Természetvédelmi terület táblájánál hulladéklerakat a XVI. kerületben. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A XVI. kerület, Keresztúri út – Lovasvölgyi út kereszteződésétől, a Lovasvölgyi úton felfelé a földút mellett, a kereszteződéstől olyan kb. 200 méterre, a TERMÉSZETVÉDELMI TERÜLET jelző táblánál az alábbi szeméthalom tanyázik. Igen bosszantó és dühítő, mintha csak azokkal az emberekkel akarnának gúnyt űzni, akiknek fontos a természet!

A Google Maps műholdképe 2012-ből. / Fotó: Google Maps

A Google Maps műholdképe 2012-ből. / Fotó: Google Maps

Hulladék jellege: építési, elektronikai, veszélyes.

[codepeople-post-map]

A Természetvédelmi terület helyszínéről bejelentést továbbítjuk az aktuális szervekhez.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


Rákos-patak a wikipedia szerint:

A Rákos-patak egy rövid, a Gödöllői-dombságból eredő és a Dunába torkolló patak; a Duna magyarországi szakaszának egyik leghosszabb balparti mellékvize.

Vízrajza
Az átlagban 1-3 méter széles patak a Gödöllői-dombságban, Szada határában ered. Gödöllő városában az egyik mellékágával, a Fiók-Rákos-patakkal ömlik össze. Isaszegen és Pécelen áthaladva lép be Budapest területére a XVII. kerületben. Rákosmentét elhagyva a X., XIV. és a XIII. kerületen átcsobogva ömlik végül a Dagály fürdő északi vége felett a Dunába. Több kisebb ér is táplálja útja közben.

Élővilága

Flórája
A Rákos-patak mentén élő növényfajok a következők: gyíkhagyma (Allium angulosum), rostostövű sás (Carex appropinquata), lápi sás (Carex davalliana), zsombéksás (Carex elata), bugás sás (Carex paniculata), villás sás (Carex pseudocyperus), vidrafű (Menyanthes trifoliata), fekete ribiszke (Ribes nigrum), vörös ribiszke (Ribes rubrum L. subsp. sylvestre), mandulalevelű fűz (Salix triandra), lápi pitypang (Taraxacum palustre).

Faunája
A Rákos-patakban az alábbi halfajok élnek: bodorka (Rutilus rutilus), amur (Ctenopharyngodon idella), dévérkeszeg (Abramis brama), ponty (Cyprinus carpio), ezüstkárász (Carassius gibelio), kínai razbóra (Pseudorasbora parva), réti csík (Misgurnus fossilis), vágó csík (Cobitis elongatoides), törpeharcsa (Ameiurus nebulosus), naphal (Lepomis gibbosus).

Forrás: wikipedia.

You may also like...