Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kispesti Tóth Árpád utca hulladékhalma (Frissítve)

A kispesti Tóth Árpád utca hulladékhalma ékes bizonyítéka lehet annak, hogy a szokás nagy úr. Az átszervezett lomtalanítási időszak képződménye.

Frissítve
2017.11.28.

Kispest Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adta a bejelentéssel kapcsolatban
“Bejelentésével kapcsolatban az alábbi intézkedéseket végeztük: A helyszínt megtekintettük, felmértük. A panaszt megalapozottnak találtuk.

A Tóth Á. u.-ban a szennyezett közterület karbantartási, szórt szemét mentesítési munkálatait a Közpark Nonprofit Kft. köztisztasági csoportjától megrendeltük, az illegális hulladékot elszállítattuk.

A használaton kívüli villamosforduló épülete és környezete rendbetételére, szemétmentesítésére, rendszeres karbantartására felkértük a tulajdonos és kezelő BKK-BKV szervezetét. A terület gyakori, rendszeres ellenőrzésére nyomatékosan felkértük a Közpark Kft. és a Kispesti Rendészeti Központ munkatársait.

Tekintettel a sajnálatosan egyre gyakrabban előforduló illegális hulladék lerakásra, a jelzett terület rendszeres felülvizsgálatát a jövőben is elvégezzük, és amennyiben ismételten hulladékot raknak le a helyszínre, a szükséges intézkedéseket megtesszük.”

Köszönjük Kispest Önkormányzatának a bejelentés megoldását és a további intézkedéseket.


Korábban
2017.06.28.

A videóbejelentésben szereplő helyszín minden köztisztasági alapelvnek ellent mód. A bejelentő levelében azt írja, hogy a szemét rohadó bűze sok embernél már kicsapja azt a bizonyos “biztosítékot”. Továbbá arra utal, hogy az illegális hulladéklerakat állapota már hosszú idő óta “színesíti” az ott élők életét.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! XIX. kerület Tóth Árpád utca 11-17 ( a 42 villamos végállásától jobbra az Endresz György utca vége) 80-100 méter hosszú háztartási szemét halom. Tv-k, kanapék, építési hulladékok és minden más ami nagyon bomlásnak indult. A szag átütő és félelmetes ahogy gyerek zsivajt hallani a közelből. Akik néha arra hajtanak el autósok, azt mondták nekem, hogy ez évek óta csak gyűlik. A lomtalanítás májusban szokott lenni, apám szerint és hogy valószínűleg átrakták novemberre. S valaki a szokásához híven kirakta. Aztán mindenki kezdett hozzá rakni. Már hónapok óta ott áll és máshol nincs semmi kirakva. “

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes, zöldhulladék.

A budapesti XIX. kerület korábbi bejelentéseit ide kattintva elérhetőek.

Tóth Árpád utca bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek