Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vecsési bejelentési helyszín a kamerák kereszttüzében (Frissítve)

Vecsési bejelentésben szereplő helyszínen térfigyelő kamerák mellett illegális hulladéklerakást tiltó táblák is találhatóak, teljesen feleslegesen?! 

Frissítve
2017.08.15.

Csak kiváló jelzőkkel tudjuk illetni a Vecsés Önkormányzatának környezetmegőrző és karbantartó munkáját, amit a településükön nap, mint nap végeznek.

Vecsési bejelentési helyszín a kamerák kereszttüzében

Az Önkormányzat a napokban értesített bennünket, hogy a területet rendbe tették. 1 konténernyi szemetet szedtek össze a kanális két partján. A mezőőrök az árokpartot rendbe rakták, hátha úgy kevésbé merik lerakni illegálisan a szemetet.

Külön kiemelnénk az erre a célra létrehozott Vecsési Hulladékkommandót, akinek a tagjai gyakorta nem csak a hulladéklerakatot derítik fel, hanem az elkövető kilétére is rábukkannak a szemétdombokban.

Köszönjük a tájékoztatást, további sikeres munkát kívánunk. Örülünk, hogy munkájukkal nem csak a lakosságnak, hanem többi önkormányzatoknak is példát mutatnak.


Korábban
2017.07.04.

Igen, mindezek ellenére a szemetelők hónapok óta folyamatosan hordják a helyszínre a számukra már feleslegessé vált hulladékokat. Ezzel is gúnyt űzve a természettel és a természet védőivel.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Vecsés határában (46100 úton az M0-ás előtt) illegális hulladéklerakat. A szemétlerakót nem zavarta a figyelmeztető tábla és a térfigyelő kamera. Elképzelhető, hogy ez azért nem zavarta, mert a hulladék állapota lapján nem most és nem egy ütemben került az ott lerakásra, viszont annak ellenére, hogy a kamerák egyértelműen a szemétre néznek, még mindig nem került az elszállításra.

Vecsési bejelentési helyszínen lévő tiltó tábla. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Vecsési bejelentési helyszínen lévő tiltó tábla. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Ez számomra azt jelenti, hogy ugyan telepítettek térfigyelő kamerákat, és bírsággal fenyegetnek, azonban a kamrák másik oldalán (a monitornál) senki nem ül, így hetek-hónapok óta azt sem veszik észre, hogy pont ott raknak le hulladékot ahol még “figyelik” is! Az már más kérdés, hogy így ebben a formában van e értelme térfigyelő kamerákat telepíteni…”

Hulladék jellege: kommunális, építési, veszélyes, zöldhulladék.

Vecsési bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.


TÁMOGATÁS

Kérjük, támogassa Ön is környezetünk megtisztításáért végzett tevékenységünket, az alábbi bankszámlaszámon teheti meg:

Bankszámlaszámunk: 16200151-18537255

JÖVŐ ÖKO-NEMZEDÉKE ALAPÍTVÁNY A HULLADEKVADASZ.HU ÜZEMELTETŐJE

Cím: 1134 Budapest, Váci út 47. B.lph.
Honlap: jonalapitvany.hu
E-mail: info[kukac]jonalapitvany.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek