Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Diószeghy utca illegális hulladéklerakatai

Diószeghy utca illegális hulladéklerakataira hívja fel a figyelmet a bejelenti. Állítása szerint a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket megszüntették, de ennek ellenére sokan még mindig a helyszínre hordják a hulladékot.

Hasonló helyzettel és helyszínnel gyakorta találkozunk, amire igaz, hogy “a szokás nagy úr”. Reméljük idővel a szemetelők felfogják a tettük eszetlenségét. Továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak a bejelentést. Továbbá utánajárunk, hogy valóban megszűntek-e a szelektív hulladékgyűjtő szigetek. Budapest józsefvárosi korábbi bejelentéseit ide kattintva lehet megtekinteni.

Hulladékhalmok a Diószeghy utcában. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Hulladékhalmok a Diószeghy utcában. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Tisztelt Cím! A szelektív konténerek már nincsenek itt, de viszont sokan még mindig ide hordják a hulladékot. felháborító. Ezek vakok?!”

Hulladék jellege: kommunális.

Diószeghy utca bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. 

Ki volt az a Diószeghy Sámuel?

Diószegi Sámuel (Diószeghi Sámuel) (Debrecen, 1761. január 5. – Debrecen, 1813. augusztus 2.) református lelkész, botanikus.

Élete
Diószegi F. Pál leányiskolai tanító és Szappanos Erzsébet fia volt. Iskoláit szülővárosában járta, 1775. április 27-én lépett a felső osztályba (subscribált). 1783-ban primárius és poéták tanítója volt a főiskolában. 1784. április 29. Hajdúböszörményben lett rektor, itt három évet töltött. 1787-ben Kecskeméten ideiglenes tanárként alkalmazták. Innen egy fél év múlva Göttingenbe ment az egyetemre, ahol többek között mértant, természettant és orvostudományokat hallgatott. Hazatérte után 1789-ben Hajdúnánáson, 1793. április 18-án Hajdúböszörményben, majd 1803. március 29-én Debrecenben választották meg papnak. 1806 januárjában egyházmegyei jegyző, 1809. január 13-án esperes, április 22-én egyházkerületi jegyző lett.

1813. augusztus 2-án hunyt el, Debrecenben. Némethi István szoboszlói pap búcsúztatta, Tatai Sándor tanár pedig emlékbeszédet mondott. Síriratát, mely egész életrajzot foglal magába, Budai Ézsaiás írta és a Magyar Kurír II., Honnyi levelek című mellékletének 9. száma közli.

Munkái

  • Magyar füvész-könyv, mely a két magyar hazában található növényeknek megismertethetésére vezet, a Linné alkotmánya szerint. Debrecen, 1807. Két rész. (Sógorával, Fazekas Mihállyal, kinek nővére, Mária Diószegi neje volt, együtt írták.)
  • Erkölcsi tanítások prédikácziókban. U. ott, 1808. Két kötet.
  • Prédikáczio, melyet a szatmári helv. vallástételt követő keresztyének új templomának felszentelésére készített és abban szept. 27. 1807. elmondott. U. ott, 1808.
  • Halotti tanítás, melyel néhai… Szombathi István urnak… emlékezetét tisztelte… jún. 17. 1810. eszt. U. ott, 1810.
  • Abéce. U. ott, 1810. (Több kiadást ért meg. Ez a Diószegi neve alatt ismert könyv az elemi iskolás gyermekek tankönyveként szolgált.)
  • Orvosi füvész-könyv, mely a magyar füvészkönyv praktika része. A füvészek és nem füvészek számokra készült, és hasznavehetővé tétetett. U. ott, 1813.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek