Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Zuglói szörnyű állapotú szelektív sziget

Zuglói szörnyű állapotú szelektív sziget állandósult hulladék-és használati problémájáról érkezett bejelentés a Szentmihályi út és a Kerepesi út kereszteződéséből.

A bejelentő már több platformon jelezte az állandó, megszakítás nélküli problémát, de állítása szerint süket csak üres ígéreteket kapott. Az önkormányzatoknak és a budapesti közterületeket takarító FKF-nek is súlyos problémákat okoznak a szelektív hulladékok körüli állapotok rendezése. Ezen helyszínek rendszeres takarítása súlyos adóforintokba kerülnek, mindez azért, mert a lakosság egy része hulladéklerakónak használja már évek óta a szelektív hulladékgyűjtő szigetek közvetlen környezetét.

Szelektív sziget Zuglóban. A kép hetes, de a probléma állandó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Szelektív sziget Zuglóban. A kép hetes, de a probléma állandó. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Csatolom a képeket a szörnyű szelektív szigetről. Már mindenkivel leveleztem, akivel tudtam (Önkormányzat, FKF, Rendészet.) Ígéreteket kaptam – emellett mindenki terelt, hogy kinek a hatáskörébe tartozik a rendbetétel – de a helyzet változatlan. Hátha Ti többet tudtok tenni. 1 hónapja tettem az első bejelentést.”

Hulladék jellege: szelektív hulladékelhelyezési probléma

Szelektív sziget helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap.

 

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek