Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Balatonfűzfő illegális hulladéklerakata (Frissítve)

Balatonfűzfő település első bejelentése következik, ahol egy gyorsan nővekvő hulladéklerakatról érkezett bejelentés a Hulladékvadász applikáció segítségével.

Frissítve
2017.10.23.

A Balatonfűzfői Közös Önkormányzati hivataltól kapott tájékoztatás a bejelentéssel kapcsolatban:
“Tisztelt Cím! Köszönettel vettük a Balatonfűzfő területéről illegális hulladéklerakás tárgyában érkezett jelzését.

Megjegyzem, hogy jelen esetben nem egy általunk nem észlelt hulladéklerakásról van szó. A lomok kihelyezésével szinte egyidőben felvettük a kapcsolatot a hulladék kihelyezőjével, aki el is ismerte a szabálysértést, azonban elzárkózott mindenféle együttműködéstől, így a lomok elszállíttatásától is. Ezért az elkövetővel szemben megtettük a szabálysértési feljelentést. Jelenleg a kormányhivatal folytat eljárást vele szemben.

Balatonfűzfő közigazgatási területén rendszeressé vált a különféle hulladékoknak (lomok, kommunális-, veszélyes-, vagy zöldhulladék, valamint építési törmelék stb.) a közterületre történő szabálytalan kihelyezése. Az illegálisan lerakott hulladékok begyűjtése és elszállítása jelentős terheket ró önkormányzatunkra. Mivel jelen esetben ismert a szabálysértő személye, valamint a kihelyezett lom (elsősorban bútorok) „csak” esztétikai problémát jelent, a környezetet nem szennyezi, az önkormányzat nem akarja közpénzen elszállíttatni egy folyamatban lévő szabálysértési ügy tárgyi bizonyítékait.

Természetesen legkésőbb a szabálysértési eljárás lezárását követően  – amennyiben máshogy nem sikerül megoldani a problémát, akár az önkormányzat közreműködésével is – a lomok el lesznek szállítva.  

Az ügyről folyamatosan tájékoztattuk a környéken lakókat, így – a honlapjukon közölt, hozzánk is eljuttatott fotóból valószínűsíthetően – a lerakást Önök felé jelző személyt is.

Még egyszer köszönjük segítő szándékú megkeresésüket, és továbbra is köszönettel vesszük a környezetünk védelmének, városunk tisztaságának megőrzése érdekében küldött hasonló jelzéseiket.”

Köszönjük a minden részletre kiterjedő, megtisztelő levelet a Balatonfűzfői Önkormányzatnak. További jó munkát kívánunk számukra. Ránk számíthatnak!


Korábban
2017.10.12.

A város Veszprém megyében, a Balatonalmádi járásban. Fekvése a Balaton északkeleti csücskén, a Fűzfői-öböl partján terül el, megközelíthető a 71-es főúton és a Székesfehérvár–Tapolca-vasútvonalon.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Balatonfűzfői – Gyártelep Bugyogóforrás utca 5-7. elhelyezkedő házak között kettő hónapja egyre csak növekvő szemétlerakat.”

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai.

Balatonfűzfő bejelentését továbbítjuk az aktuális önkormányzatoknak. Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek