Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Pofátlan szemetelők ismét akcióban Székesfehérváron (Frissítve)

Pofátlan szemetelők ismét teleszemetelték székesfehérvári elkerülő alatti átjárót, amit előtte pár nappal takarítottak ki az aktuális szervek.

Frissítve
2018.01.15.

A bejelentés publikálása után a területet megtisztították írja a bejelentő
“Tisztelt Szerkesztők! Nagy örömömre szolgál tájékoztatni Önöket, hogy az átjáró újra tiszta. Ma délután 15:10 – kor rögzítettem ezeket a képeket az átjáró mindkét végén. Köszönöm munkájukat. “

Köszönjük a bejelentőnek a tájékoztatást és az aktuális szerveknek a takarítási munkálatokat.

Korábban
2018.01.13.

Takarítás ide vagy oda a szemetelőket egyáltalán nem érdekli a rend megőrzése. Szüntelen munkájuknak hála naponta kerül ki szemét közvetlen lakókörnyezetünkbe, illetve a természetbe. A bejelentőnek hála a helyszínről előkerültek íratok, amik visszavezethetnek a szemét tulajdonosához.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Szerkesztők! A fenti hellyel kapcsolatban az egyik szemem örül, a másik nagyon szomorú. A korábbi bejelentéseknek és az Önök önzetlen munkája eredményeként a héten (jan. 2.-a után, mert aznap délután még ott volt minden) valamikor kitisztították az átjárót és környékét. Látszik, hogy még a közúti seprőgéppel is feltakarították az úttestet és a gyalogjárdákat is.

Ugyanakkor máris megjelent több zsáknyi szemét, amelyek közül többet már felbontottak és szétszórták tartalmát. Ennek köszönhetően egy óvodásoknak szóló könyvben találtam egy nevet. Reggel a fenti átjáró felé  futottam és újabb adatokra leltem az egyik iskolás könyvben felejtett lapon és álláskereső kiskönyvben. 

A személyiségi jogok védelme érdekében az iratokat kitakartuk, de kitakaratlan változatban továbbküldjük az aktuális önkormányzatnak.

A szemét vélhetően a Mura u. szociális bérlakások egyikéből a Mura ***  kerülhetett ki. Ez az utca kb 400 m-re található. Amikor a tavalyi (novemberi) bejelentés megosztásra került a Szeretem Székesfehérvárt közösségi oldalon, már akkor több hozzászóló azt írta, hogy egyértelműen onnan (Mura u) hordjak ide a szemetet. Remélem ez alapján sikerül az Önkormányzatnak beazonosítani és példát statuálni. Ismételten köszönöm önzetlen munkájukat.”

Hulladék jellege: kommunális.

Pofátlan szemetelők áldozatául esett helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az aktuális önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek