illegalis hulladek bejelentes

Lomtalanítás 2018 helyszínei Budapesten

A lomtalanítás 2018 -ban se maradhat el Budapesten. Az FKF Nonprofit Zrt. fővárosi lomtalanítási időpontjai a cikkünkben elérhetőek.

A Társaság a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat gyűjti össze és szállítja el.

Évenkénti egyszeri, díjmentes lomtalanítás – Február 15-én kezdődik a 2018. évi lomtalanítás Budapesten – írja az FKF.hu

A lomtalanítási területeket körzetekre osztották, hogy az adott területről, koncentráltan, nagy erőkkel szállíthassák el a kikészített lomokat. Ezáltal kevesebb kellemetlenséget okozva a gépkocsival közlekedőknek, illetve a gyalogosoknak.

2018. évi kikészítési időszakok:

  • XIII. kerület – február 15-22.
  • V. kerület – február 23.
  • I. kerület – február 24.
  • X. kerület – február 25 – március 5.
  • VIII. kerület – március 6-12.
  • XIX. kerület – március 18-26.
  • XII. kerület – április 11-15.
  • III. kerület – április 16-26.
  • XV. kerület -május 6-17.
  • XXII. kerület – május 22-31.
  • IV. kerület – június 5-19.
  • XXI. kerület – június 20 – július

A további kerületek időszakai folyamatosan kerülnek feltöltésre az FKF naptárában, amiről a hulladekvadasz.hu is rendszeresen beszámol majd.

Az FKF közleményében nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy az itt jelzett időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési idő intervallum. Kérnek minden kedves lakót, hogy a lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a postaládájába eljuttatott hírlevélből tájékozódjon!

Az időpontok kialakításánál a Társaság fokozott figyelmet fordított a nemzeti-, vallási-, és kegyeleti ünnepekre, valamint az országgyűlési választásra, ekkor nem végeznek lomtalanítási munkálatokat.

A lomtalanítás alakalmával a kialakult állapotokat az FKF pár napon belül megoldja.

Mivel közterület-szennyezési szabálysértést követ el, aki nem a megjelölt időpontban készíti ki a lomokat, ezért kérik, hogy Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében csak a hivatalos tájékoztató levélben megjelölt napon, 18 óra után készítsék ki a lomokat!

A lomtalanítás 2018 -ban is egy olyan alkalom, hogy elgondolkodjunk azon valójában mennyi hulladékot is termel a háztartásunk.

A háztartásunk hulladékcsökkentésére rengeteg megoldás létezik, amiről rendszeresen beszámolunk az oldalunk hasábjain. Többek közt a a Háztartásom hulladék nélkül rovatban, illetve minden a kreativitást az újrahasznosítással ötvöző DIY rovatunk. A hulladékfeldolgozás témájában olyan cikkeink is vannak, amiben a szelektív hulladékgyűjtés folyamatát mutatjuk be.

Az FKF Nonprofit Zrt.-nek zökkenőmentes lomtalanítási szezont kívánunk 2018-ra!

TUDTAD?

A hulladekvadasz.hu hivatalos üzemeltetője a JÖN Alapítvány, aminek a segítségével szeretnénk biztosítani a tevékenységeink hosszútávú működését.
Milyen segítség kell ahhoz, hogy tevékenységünk és hulladékvadászaink tovább folytassák munkájukat a környezetvédelem érdekében?
Az oldalunk fejlesztéséhez, munkánk támogatására támogatókat, szponorokat keresünk. Továbbá csapattagokat, akik segítik a munkánk.
Támogass minket egyszeri vagy rendszeres hozzájárulással!

Van még itt, ami érdekelhet