Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Segítő Mária-kápolna mögötti szemétdomb

A Segítő Mária-kápolna mögött korábban a bejelentő állítása szerint hajléktalanok laktak, akik a területet elhagyták és a szemetüket ott hagyták.

A bejelentés körzetéből már több bejelentés érkezett, amiket korábban továbbítottunk az illetékes szervekhez. Budapest XXIII. kerület korábbi bejelentései ide kattintva elérhetőek.

Segítő Mária-kápolna szomszédságában tetemes mennyiségű hulladék került felhalmozásra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Segítő Mária-kápolna szomszédságában tetemes mennyiségű hulladék került felhalmozásra. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A bejelentés szövege
“Sziasztok! Soroksáron a Helsinki út – Meddőhányó utca sarkától nem messze , a Segítő Mária-káplna mögött, az út melletti szalagkorlátnál egy elhagyatott hajléktanya maradványait kellene felszámolni. Csatolva küldöm a képet. Köszönöm a segítséget!”

A bejelentés időpontja: 2018.03.29. – A bejelentést közel 3 héttel később publikáltuk, aminek oka itt olvasható.

Hulladék jellege: kommunális, építési.

A Segítő Mária-kápolna helyszínéről kapott bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzathoz.

Köszönjük a bejelentést.


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha támogatnád a hulladékvadászok munkáját ide kattintva megteheted.


A kápolnáról a wikipedia szerint

Budapest XXIII. kerületének ezen városrész egyik legrégibb műemlék épülete a kápolna, ami a 18. század végén copf stílusban épült. Az egyház tulajdonában lévő műemlék a Helsinki úton található. A kápolna mellett egy kőkereszt található, “Isten dicsőségére a családjában előfordult gyászos eset helyszínén emelte urunk 1901. évében – Hochsteiner Sebő és neje Schaffer Katalin” felirat található.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek