Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tusfürdő készítése házilag – Nézz bele a pénztárcádba! #3 - Hulladekvadasz.hu

Tusfürdő készítése házilag – Nézz bele a pénztárcádba! #3

Tusfürdő készítése házilag, avagy hogyan sporolj rengeteg pénzt hosszú távon és teremts egészségesebb környezetet családodnak. Mindezt bemutatja Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya. 

Már két éve, hogy nekem nem okoz gondot a tusfürdő készítése itthon. A Háztartásom Hulladék Nélkül rovatomban, „Nézz bele a pénztárcádba!” sorozatom újabb részében azt is megvizsgálom , hogy ez mennyibe kerül valójában.

Vajon megéri az a pár perc plusz munka, hogy elkészítsük a saját házi tusfürdőnket? A kérdést több oldalról is meg lehet közelíteni, vannak akik zsigerből rávágják, hogy igen, de bőven vannak az ellentábort erősítők csapatában is. Tény, hogy a tusfürdő házilagos elkészítésének vannak előnyei és hátrányai azon túl, hogy anyagilag megéri-e egyáltalán.

Az előnyök:

  • A házi tusfürdő 100% természetes alapanyagokból készül.
  • Nem irritálja az érzékeny bőrt sem.
  • A tusfürdő elkészítése csak pár perc (feltéve ha otthon rendelkezésre állnak a szükséges alapanyagok – ezeket nem érdemes minden alkalommal megvásárolni, inkább nagyobb mennyiséget kell otthon tartani)
  • Ez a tusfürdő olyan illatút készítesz, amilyenre éppen vágysz.
  • Szinte ugyanannyira habzik mint a bolti tusfürdő (ez nálunk fontos kritérium volt a fiúk esetében).
  • Jelentősen kevesebb hulladéktermeléssel jár, hiszen csak az alapanyagok csomagolása lesz szemét (nálam ez 6-8 havonta).
  • Sosem fogy ki otthon (ha felkészültek vagyunk alapanyagok terén).

A hátrányok:

  • A szükséges alapanyagokból kell otthon készletet tartani.
  • A tusfürdő elkészítésére rá kell szánni pár percnyi időt.
  • A házi tusfürdő sosem lesz pont olyan mint a megszokott bolti – sokkal jobb lesz 😉

Fotó: Veres Viktor (ZOOM.hu)

De lássuk a kemény számokat:

A számolásnál pár átlagos, hétköznapi üzletben beszerezhető márkás tusfürdő árait vettem alapul az összehasonlításhoz. Próbáltam olyan tusfürdő árakat megnézni, amelyek az átlagembernek elérhetőek. Természetesen végleteket is találtam, volt például Malizia fantázianév alatt futó 250ml-s tusfürdő 99 Ft-ért, de a 200 ml-s Chanel Coco tusfürdő meghaladta a 16.000.-Ft-t.

Az általam előszeretettel készített és használt tusfürdő receptjét a cosmio.hu oldalon találtam. Való igaz, hogy ehhez a recepthez olyan alapanyagokra van szükség, amely nem feltétlenül található meg minden háztartásban. Viszont ha beválik, akkor érdemes úgy tartani otthon ezeket az alapanyagokat, mint mondjuk a cukrot, sót és lisztet.

Tusfürdő készítése – alapanyagok

A különféle, üzletekben kapható tusfürdő (én a következő márkákat vizsgáltam: Fa, Nivea, Dove, AXE, Adidas, Palmolive) átlagos árai, milliliter egységre vetítve 1,6-3,0 Ft/ml ársáv között mozognak. Ehhez képest a házi tusfürdő az olcsóbb kategóriába tartozik az 1,9 Ft/ml árával.

Összefoglalva, mit is kaphatunk a házi tusfürdő készítésével?

  1. minimális szemetet termelünk,
  2. tökéletesen egészséges 100% növényi alapanyagokból készül, 
  3. a házi tusfürdő az olcsó tusfürdők közé tartozik.

A pontos receptet itt találjátok: TUSFÜRDŐ

Más házilag is könnyen elkészíthető kozmetikumokat pedig itt: RECEPTEK

A tusfürdő készítése házilag se nem bonyolult, se nem drága. Ezek után mondjátok meg nekem, miért is ne csináljuk meg magunk ezt a gyorsan fogyó de végtelenül egyszerűen elkészíthető kozmetikumot otthon?

Andi ?

Ha még több hasznos tippet szeretnél olvasni a hulladék csökkentéséről, akkor keresd fel

You may also like...