Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vérhalom utca hulladéklerakata II. kerületben

A Vérhalom utca egy újabb helyszín Budapest II. kerületében, ahol illegálisan lerakott hulladékra lelt egyik arra járó hulladékvadászunk.

Frissítve
2018.08.14.

A bejelentést továbbítása után az alábbi tájékoztatást kaptuk az illetékes önkormányzattól:
“A Budapest II. kerület közigazgatási területein illegálisan elhelyezett hulladékot a Hivatallal szerződésben álló Vállalkozó – bejelentést követően és a lerakást végzők ellen bizonyíték hiányában– elszállítja. A bejelentésében feltüntetett helyszínen elhelyezett hulladék elszállítását 2018. augusztus 10-én a Környezetvédelmi Osztály kiadta a vállalkozónak, akinek 72 óra áll rendelkezésére az intézkedésre. A Vállalkozó tájékoztatott, hogy a Szépvölgyi út végén lévő területen elhagyott vegyes háztartási hulladékkal teli zsákokat 2018. augusztus 11-én elszállították, de a Vérhalom utca 39-41. sz. előtt lévő hulladékot már nem találták a helyszínen.

Vannak olykor maguktól megoldódó bejelentések. Köszönjük ettől függetlenül Budapest II. kerületi Önkormányzat munkáját.


Korábban
2018.08.04.

Nincs olyan helyszín az országban, ahol az egyik napról a másik napra nem keletkezhetne hulladéklerakat. A mostani ékes példája annak, ahogyan a lerakott hulladékhoz szépen lassan hogyan kerül még több hulladék. Budapest II. kerületből érkezett korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Pár napja valaki ide helyezte az építési hulladékát, szépen gyűlik rá a vegyes háztartási hulladék is azóta.”

A bejelentés időpontja: 2018.07.27.

Hulladék jellege: háztartási, építési.

Helyszín/GPS: 47.520529, 19.023045

A Vérhalom utca helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek