Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Exkluzív interjú: a Szabadság hídi szemetes kép készítőjével - Hulladekvadasz.hu

Exkluzív interjú: a Szabadság hídi szemetes kép készítőjével

Egy exkluzív interjú alkalmával megkérdeztük a Szabadság hídi szemetes kép készítőjét, hogy miért készítette az országos megosztottságot eredményező fotót.

A hétvégén hatalmas felháborodás keltett Selmeczy Csenge facebookon megosztott képe, ami után az esemény szervezői és a kép készítője is kapott hideget-meleget. Konkrétan emberek százai kommentekben hibáztatták a szervezőket, vagy éppen a kép készítőjét különböző válogatott szidásokkal, szexuális töltetű üzenetekkel bombázták. De volt olyan hírportál is, ami konkrétan „félrevezetőnek” ítélte az esemény után készült képet.

A kép, ami megosztotta Magyarországot. / Fotó: Selmeczy Csenge

A kép, ami megosztotta Magyarországot. / Fotó: Selmeczy Csenge

A hétvégi rendezvényen készített fotód bejárta az országos médiát. Gondoltad volna, hogy ekkora visszhangja lesz?
Amekkora felháborodást keltett bennem maga a látvány, sejthető volt, hogy az emberek reflektálni fognak rá, de ekkora felhajtásra nem számítottam.

Az egy üveg borral a Szabadság hídon 2. eseményén te is kint voltál este vagy csak reggel arra jártál?
Nem vettem részt az Egy üveg borral a Szabadság hídon 2. eseményen, reggel jártam arra, pontban 5:20-kor , amikor a kép is készült. Egy másik eseményről tartottunk haza a Valyo kikötőből.

Az eseményt követő tébolyról mi is beszámoltunk, cikk itt elérhető.

Miért érezted úgy, hogy meg kell örökítened a rendezvény utáni állapotokat?
Ahogy a hídhoz értünk, pont egy igen hangos koccanásra lettünk figyelmesek, a rakparton, ahol ha jól emlékszem 3 autó koccant, a hídról néztük. Aztán elindultunk, addig észre nem véve az állapotokat, és ahogy rátértünk a hídra az az egész látvány döbbenet volt. Jártam fesztiválokon, különböző rendezvényeken, láttam már hasonlót, de egyik hidat sem, és hogy mondjam, “életidegen” látvány volt. Nagyon ellenzem a szemetelést, és felbosszantott az emberek nemtörődömsége, hanyagsága.

Csengének fontos a környezet tisztasága, a környezetvédelem. Gyakran jár kirándulni.

Csengének fontos a környezet tisztasága, a környezetvédelem. Gyakran jár kirándulni.

Tisztában voltam vele, hogy ez igen hamar elfog tűnni, de úgy gondolom, egyáltalán nem is kéne, hogy így nézzen ki. Sem az eseményt sem a Szabihid projektet nem szerettem volna rossz hírbe hozni, hiszen én is sétáltam át a hídon, mikor le volt zárva, és tényleg nagyon baráti és vidám volt a hangulat. Gyalogosként pedig egyáltalán nem befolyásol a közlekedésben sem – legalábbis engem -, azaz semmilyen lejárató kampány nem volt a képem mögött. Ne szemeteljünk, vagy tényleg, ha tele a kuka, vigyük el a legközelebbi szemetesbe. Az embereknek szólt ez a kép, nem a projektnek, illetve az eseménynek.

A képen Selmeczy Csenge, a Szabadság hídi szemetes kép készítője.

A képen Selmeczy Csenge, a Szabadság hídi szemetes kép készítője.

A képen látott állapotoktól sokan kiborultak és emiatt komment háborúk indultak, amiben még téged is megvádoltak azzal, hogy direkt félrevezető és lejárató képet készítettel az eseményről. Hogy viselted ezt?
Eleinte még volt hogy bele álltam némelyik személyeskedő kommentbe, de utána elengedtem.. volt, aki állította hogy manipuláltam a képet, volt aki szerint nekem fizettek ezért, és volt aki a szexuális kielégültségemet kérdőjelezte meg ?.. és még sorolhatnám.. Elszomorít, mennyire gonoszak az emberek, és inkább egymást bántják, mint inkább megoldást találnának közösen. Ne szemeteljünk, ennyi volt a lényege a képnek.

Köszönjük Selmeczy Csengének, hogy a szerkesztőségünk rendelkezésére állt egy interjú erejéig ebben a félresikerült, mindenkinek már már kellemetlen témában.

Az exkluzív interjú tanulsága igencsak lehangoló, hogy ha jót akarsz akkor is számolj az emberek közönyével, kicsinyességével. Hiába akarsz jót, megmutatni a problémát vagy tenni ellene sok esetben negatív károgók vesznek körbe. Ezt mi a hulladékvadász.hu szerkesztői is gyakran megtapasztaljuk, de hála Istennek a többség nem ilyen.

You may also like...